Moim zdaniem ten system to lipa. Mam go w dwóch autach w jednym z grupy VW, ale to jest ten sam system. Działa nie adekwatnie do zmęczenia. Raz jechałem bardzo długi odcinek ok 400km longiem (trasami szybkiego ruchu) i system nie wykrył mojego zmęczenia, chociaż byłem naprawdę mocno zmęczony. Innym razem przejechałem ok 20 km po autostradzie, a potem zjechałem na małą krętą drogę i system włączył się, ale nie byłem zmęczony, wręcz wypoczęty.
System raczej rozpoznaje zmianę stylu jazdy, a nie zmęczenie.
Lane assist
Re: Lane assist
Mam zupełnie odmienne zdanie w gofie Sprortsvanie system działał wręcz powtarzalnie przy długich wakacyjnych trasach autostradowych po 300-400 km ciągłej jazdy się odzywał.
Wg mojego subiektywnego postrzegnia działania tego systemu to raczej reaguje on na bardzo drobne ale częste ruchy kierownicy korygujace tor jazdy gdy powoli tracimy koncentrację w precyzyjnym kierowaniu. Więc niekoniecznie jest to takie typowe zmęczenie.
Wg mojego subiektywnego postrzegnia działania tego systemu to raczej reaguje on na bardzo drobne ale częste ruchy kierownicy korygujace tor jazdy gdy powoli tracimy koncentrację w precyzyjnym kierowaniu. Więc niekoniecznie jest to takie typowe zmęczenie.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.