Videorejestrator
Re: Videorejestrator
Hmmm tą oryginalną da się zdemontować od ręki? Czeka mnie wycieczka do Austrii a tam za kamerkę są słone kary Swoją mam bez możliwości szybkiego demontażu więc jeżeli ktoś planuje opuścić granice Polski lepiej się przygotować.
kupiłem kamerę 4K na Aliexpress, z podpięciem pod lusterkiem pod czujnik deszczu. wszystko dobrze spasowane, z zewnątrz na pierwszy rzut oka nie widać, że mam kamerę tania nie była, ale efekt i funkcjonalność na wysokim poziomie
Ja zamontowałem Kamerę samochodową VANTRUE T3 + Cellink Cellink Neo 6 6000mAh. Podpiąłem wszystko pod gniazdo zapalniczki. Nie grzebałem w przewodach zasilających samochodu. Na postoju kamera nagrywa kiedy obiekt (ktoś) zbliży się tylko do pojazdu no i oczywiście w czasie jazdy też. Super sprawa. Już się wszystko zwróciło kiedy cegła z rozebranego właśnie domu kiedy przejeżdżałem spadła pod samochód...
Witam
Ja zamontowałem Navitel R 250 Dual
Wiem to nie arcydzieło ,ale chodziło mi aby zarejestrowało sytuacje i miejsce a nie odciski placów ,od tego jest Policja
Tylną kamerę zamontowałem na środkowym tylnym zagówku
Ja zamontowałem Navitel R 250 Dual
Wiem to nie arcydzieło ,ale chodziło mi aby zarejestrowało sytuacje i miejsce a nie odciski placów ,od tego jest Policja
Tylną kamerę zamontowałem na środkowym tylnym zagówku
Własnie czegoś takiego szukałem! Zamówiłem, dostałem i ... za cholerę nie mogę zdjąć oryginalnej osłony lustaerka. Instrukcja VW mówi żeby najpierw zdemontowac taki mały panel z kontrolką wyłączanie poduszki powietrznej pasażera, ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Próbwałem podważać z każdej strony - wygina sie, ale nie puszcza.
Możesz udzielić jakichś wskazówek jak sie do tego zabrać?
montaz rejestratora samochodowego, to super decyzja! mam takiego i naprawde pomaga, szczegolnie teraz, kiedy na drogach jest coraz wiecej niebezpiecznych sytuacji. co do modelu, to polecam takie, ktore maja dobra jakosc obrazu, nawet w nocy. wazne tez, zeby mial stabilna prace i nie przegrzewal sie. jesli chodzi o montaz, to wiekszosc ludzi umieszcza rejestrator na przedniej szybie, blisko lusterka wstecznego. to dobre miejsce, bo nie blokuje widocznosci i lapie duzo na kamerze. a kabel zasilajacy? no to juz wieksze wyzwanie. ale spokojnie, da sie to ogarnac. najlepiej poprowadzic go wzdloz krawedzi przedniej szyby, a potem obok slupka A, schowac pod obiciem dachu i doprowadzic do gniazdka zapalniczki. trzeba tylko uwazac, zeby nie przeszkadzal w prowadzeniu auta. mam nadzieje, ze pomoglem! jak masz jeszcze jakies pytania, to dawaj znac. bezpiecznej jazdy!