Felgi na zimę - alu czy stalowe?
Re: Felgi na zimę - alu czy stalowe?
Ja kupiłem z drugiej ręki od kolegi na giełdzie naszego forum ale wejdź na temat w forum pt." Jakie modyfikacje robicie w swoich T-rocach" i znajdziesz link podawany przez kolegów . Koledzy mający zamontowane siłowniki mimo , że chińskie to sobie chwalą ich działanie. Wejdź również na temat "Montaż siłowników pokrywy komory sinika" to znajdziesz również kilka informacji. Pozdrawiam
To groszowy wydatek rzędu 150 zł.
Tak to grosze do ceny auta ale pewnie trzeba czekać ok.30 dni to słabe człowiek kupujący na allegro jest zniesmaczony dlatego nie lubię kupować na tych portalach wysyłkowych,ale to moje odczucie i opinia.Jeżeli ktoś ma na zbyciu takie siłowniki chętnie kupię,proszę o informację.
Jeden z kolegów pisze , że na siłowniki zaliexpress czakał tylko 13 dni
Być może ale może ktoś ma krajowe na zbyciu.
Ale mieszacie, jest temat modyfikacje a piszecie co gdzie popadnie.
Trochę bałagan się zrobił w temacie. Wracając do wątku głównego, zdecydowałem kupić zimowe opony na felgach stalowych. Raz, że jak zimą wpadnę w dziurę i się pognie to nie będzie szkoda, dwa, że w razie czego rozmiar nadaje się wg instrukcji do założenia łańcuchów (to już tak na wyrost ), a trzy, że cena atrakcyjna.
Taki zestaw:
- felgi VW W6665 6,00Jx16 5x112 ET43,00 (Oponeo)
- opony Kleber Krisalp HP3 205/60 R1696 H XL (Oponeo)
- czarne minikołpaki VW 2K0601169 (allegro)
Komplet obecnie kosztuje ok. 2200 zł jakby ktoś był zainteresowany. Na zimę pewnie trochę podrozeje. A jak się sprawdzi, zobaczymy jak zima przyjdzie
Taki zestaw:
- felgi VW W6665 6,00Jx16 5x112 ET43,00 (Oponeo)
- opony Kleber Krisalp HP3 205/60 R1696 H XL (Oponeo)
- czarne minikołpaki VW 2K0601169 (allegro)
Komplet obecnie kosztuje ok. 2200 zł jakby ktoś był zainteresowany. Na zimę pewnie trochę podrozeje. A jak się sprawdzi, zobaczymy jak zima przyjdzie
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Kojarzycie, czy do zamontowania stalówek muszę mieć jakieś inne śruby, czy pasują te z fabrycznych alusow?
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
-
W moim samochodzie mam aktualnie dwa komplety 16" kół; latem aluminiowe, zimą stalowe. Śruby są te same.
Kołpaków nie mam do stalowych, bo mam czarny lakier i czarne felgi. Jedno i drugie rdzą zachodzi więc optycznie pasuje
A jaki masz rozmiar, szerokość felg? Te aluminiowe standard w Advance są wg specyfikacji 6,5 cala, a stalówki też masz 6,5?W moim samochodzie mam aktualnie dwa komplety 16" kół; latem aluminiowe, zimą stalowe. Śruby są te same.
Kołpaków nie mam do stalowych, bo mam czarny lakier i czarne felgi. Jedno i drugie rdzą zachodzi więc optycznie pasuje
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021