Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Re: Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Mam przejechame około 5100km. Auto pokazuje średnie spalanie 7.1 fuelio 7.2. Nie oszczedzam go jakos specjalnie po miescie s&s zawsze wyłączony. Klimatyzacja zawsze pracuje ( taki klimat)
- Załączniki
-
- Screenshot_2018-09-17-19-58-22.jpg (196.04 KiB) Przejrzano 8172 razy
paulr, Brawo za podsumowanie i cenne info.
Pamiętam, że sam jesteś średnio zadowolony z poziomu spalania, ale IMO taki wynik jest całkiem spoko.
Pamiętam, że sam jesteś średnio zadowolony z poziomu spalania, ale IMO taki wynik jest całkiem spoko.
Może i jest. Ale jedną trase Polska- Cro pokonywalem 9 razy a właściewie 18. Na tej trasie ze srednią maksymalna itp predkoscia chevrolet orlando z silnikiem 1.8 skrzynia 5 biegow i zaladowany w 4 osoby na 2 tygodnie spalał praktycznie tyle samo. Minimalnie wiecej. A megane 1.2 turbo spoooooro mniej. Jadac w trasie spodziewałem sie spalania poniżej 6l. oczywiscie nie płacze z tego powodu. Pali ile pali. Ale mozna by oczekiwac ze bedzie mniej. Ja duzo nie robie km ale jak ktos robi wiecej to juz moze miec znaczenie
rewelacja, tyle co citygo
Nie wytrzymałem czekania bez końca, MB Cla 180
Jak dla mnie i tak sporo;-) benzynowy megame kombi z predkoscia 120 na autostradzie spalił ponizej 5l. Na baku dojechałem na Istrie i jeszcze sie nawet rezerwa nie swieciła (okolo 900km) a predkosci sredni ponad 100 a tu tylko ponad 60;-)
Po odebraniu samochodu pod koniec lipca miałem na komputerze średnie spalanie około 8l, od tego czasu spadało, szczególnie po przejechaniu 2200 km, teraz na liczniku 2750-średnie spalanie 5,6l. Moje trasy to 80% szosa, a pozostałe to miasto.
To ja dieslem 1.6 spaliłem wiecej....
5tys km spalanie drogi lokalne średnia prędkość 58 km/h Max prędkość 90km /h 5.8l jazda autostrada odcinek 320km predkosc 120km h tempomat koszmar 7.9l tak nowoczesny silnik 10 lat temu moje punto z silnikiem 1.2 przy prędkości 120 km/h 7l jestem mega rozczarowany
Cześć. Nie chcę zakładać nowego wątku ale też dla porównania przesyłam Wam dane spalania 2.0 4motion. (2 literówek jest chyba za mało na nowy temat)
Trasa mieszana czyli droga krajowa a następnie autostrada. Łączny dystans: 357km
Jeżdżę dość dynamicznie jednak prędkość to jedyny łamany przeze mnie przepis.
Trasa krajowa: około 9L/100km.
Śr.prędkość ponad 70km/h
Autostrada: 10L/100km
Śr. Prędkość około 90km/h
W mieście (tu nie mam foto) spokojnie jadąc spala około 8,9L - 10L/100km. Przy trybie Sport , bez ASR, na manetkach około 14L/100km na śliskiej nawierzchni.
Postaram się zamieścić foto kolejno z trasy.
Pozdrawiam
P.s.
Nie doczytałem, jakiej wielkości mogę załączyć pliki?
Trasa mieszana czyli droga krajowa a następnie autostrada. Łączny dystans: 357km
Jeżdżę dość dynamicznie jednak prędkość to jedyny łamany przeze mnie przepis.
Trasa krajowa: około 9L/100km.
Śr.prędkość ponad 70km/h
Autostrada: 10L/100km
Śr. Prędkość około 90km/h
W mieście (tu nie mam foto) spokojnie jadąc spala około 8,9L - 10L/100km. Przy trybie Sport , bez ASR, na manetkach około 14L/100km na śliskiej nawierzchni.
Postaram się zamieścić foto kolejno z trasy.
Pozdrawiam
P.s.
Nie doczytałem, jakiej wielkości mogę załączyć pliki?
2.0 TSI DSG 4Motion