Maksymalny rozmiar załączników wynosi 256 KB
Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
-
- Site Admin
Re: Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Jazda po mieście... raczej bez korków .. krótkie trasy 1,5 - 2 km.. dość spokojna jazda..
- Załączniki
-
- 20181208_185945~01.jpeg (99.84 KiB) Przejrzano 8000 razy
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
ok 550 km autostrady raczej spokojnej jazdy jeśli juz to niewile przekraczajc przepisy
Ok 150 km trasy .reszta miasto krótkie odcinki
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
jeżdżę głównie po mieście ... krótkie odcinki... podobno to dla diesla nie jest najlepsze....szczególnie z turbiną...więc zawsze miałem benzynę...
kolejne fotki wkleję za kolejny 1 tyś km...
kolejne fotki wkleję za kolejny 1 tyś km...
Przynajmniej jakieś realne spalanie pokazane:) ja zaobserwowałem że VW jednak trochę koloruje w porównaniu z tankowaniem. w moim przypadku zazwyczaj to około 0,2 między tym co pokazuje od tankowania a aplikacje fuelio (z której jak narazie nie zapominam korzystać)
więc i tak w moim przypadku po przejechaniu 6837km wychodzi mi średnie spalanie na poziomie 7,38. i średni koszt przejazdu kilometra to 40 groszy (ale najdroższe paliwo tankowałem za ponad 6zł) więc po Polsce było by lepiej:)
nie licząc dojazdu i powrotu z Chorwacji to reszta praktycznie po mieście a co ciekawe fuelio pokazuje że to właśnie w drodze powrotnej z CRO zanotowałem największe spalanie na baku 8,52l/100km.
więc i tak w moim przypadku po przejechaniu 6837km wychodzi mi średnie spalanie na poziomie 7,38. i średni koszt przejazdu kilometra to 40 groszy (ale najdroższe paliwo tankowałem za ponad 6zł) więc po Polsce było by lepiej:)
nie licząc dojazdu i powrotu z Chorwacji to reszta praktycznie po mieście a co ciekawe fuelio pokazuje że to właśnie w drodze powrotnej z CRO zanotowałem największe spalanie na baku 8,52l/100km.
Ja mam 8,4 i nie jadę wolno
kolejny tysiąc km... Jest lepiej....
od początku.... od tankowania tu było 30% krótkie trasy po mieście... 40% trasa(tempomat), reszata autostrada (aktywny tempomat ustawiony na 144km/godz.. programy gps pokazują 140) coś nie chce sie wgrywać ....i ....przepraszam za odblaski i kiepską jakość...
od początku.... od tankowania tu było 30% krótkie trasy po mieście... 40% trasa(tempomat), reszata autostrada (aktywny tempomat ustawiony na 144km/godz.. programy gps pokazują 140) coś nie chce sie wgrywać ....i ....przepraszam za odblaski i kiepską jakość...
- Załączniki
-
- 20190118_144857.jpg (216.72 KiB) Przejrzano 7802 razy
Dzieki za informacje. Dupy nie urywa w spalaniu no ale przynajmniej dane z WLTP nie sa tak przejaskrawione jak z NEDC. Napisz mi prosze czy to wersja z manulalem czy z automatem. Wedlug strony volkswagena automat zuzywa troche wiecej niz manual w 1.5
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek
T-roc SE 1.5 DSG z masa dodatkow (wersja UK)
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
7300.- okolo 3000 po autostradach reszta miasto. Fakt ze jak gdzies w innym wątku pisalem czasem jade do pracy czy z w godzinach rannych gdzie można pobijac rekordy w tzw jezdzie na kropelnce bo miasto pusta droga 4 bieg i tempomat na 60. Ale czasem wiecej sie stoi jak jedzie. Zimą auto duzo zapalone na postoju. Spalanie jak widac nizej. Ponizej 8l ( z 7300km) (choc zimowe wychodzi wlasnie ponad 8)
- Załączniki
-
- 20190123_075446.jpg (167 KiB) Przejrzano 7776 razy