Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Wojtass_nt

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Wojtass_nt »

3 miesiące od zamówienia czekałeś na info o produkcji czy tyle potrwa aż dostaniesz samochód? Ja zamówiłem miesiąc temu i jestem przerażony tym co czytam. :shock:
anon.

Post autor: anon. »

Wojtass_nt pisze: 03 cze 2021, 21:11 3 miesiące od zamówienia czekałeś na info o produkcji czy tyle potrwa aż dostaniesz samochód? Ja zamówiłem miesiąc temu i jestem przerażony tym co czytam. :shock:
Nie, produkcja będzie 3 miesiące od zamówienia, informacja o terminie to 2 miesiące czekania od zamówienia w moim przypadku. Dealer nie obiecuje dostawy do 15 sierpnia, ale nie twierdzi że jest to niemożliwe. Prawdapodobnie tyle czekam przez szyberdach, ale myślę ze bedzie warto. Więc jak ty zamówiłeś miesiąc temu to szykuj się na wrzesień/październik
1.5 TSI GPF ACT DSG PREMIUM RAVENNA BLUE PANORAMA SPORT
Wojtass_nt

Ja wziąłem advance 1.5 tsi bez gadżetów, tylko oba pakiety. Czyli mówisz że w tym miesiącu próżno mi czekać na wiadomość o produkcji?
extreme84

Post autor: extreme84 »

To wziąłeś z grubsza to co ja, tylko ja jeszcze mam hak, co teoretycznie też mogło przedłużyć, ale sam już nie jestem pewien ich algorytmu przekazywania do produkcji :-D Od zamówienia do odbioru prawdopodobnie będę czekał 4 miesiące. Z tym, że jak czytałem ostatnio, to terminy we wszystkich markach są tak samo dlugie albo i dłuższe, średnio 4-8 miesięcy, samemu konfigurując auto.
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Wojtass_nt

extreme84 pisze: 03 cze 2021, 21:37 To wziąłeś z grubsza to co ja, tylko ja jeszcze mam hak, co teoretycznie też mogło przedłużyć, ale sam już nie jestem pewien ich algorytmu przekazywania do produkcji :-D Od zamówienia do odbioru prawdopodobnie będę czekał 4 miesiące. Z tym, że jak czytałem ostatnio, to terminy we wszystkich markach są tak samo dlugie albo i dłuższe, średnio 4-8 miesięcy, samemu konfigurując auto.
To ja jak zapytałem na końcu o hak to usłyszałem abym zapomniał o autku przed Bożym Narodzeniem 🤭
extreme84

Ale z tego co pisał anon. szyberdach wydłuża oczekiwanie jeszcze bardziej :-) No co poradzić, musimy czekać :-)
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Wojtass_nt

Ja całe szczęście chcę całego białego :)
aksu

Post autor: aksu »

We wtorek wieczorem dotarło moje auto do dealera, dziś pomimo święta po drodze będzie gotowe do odbioru, a już w poniedziałek autem ruszam na urlop. Ufff udało się. 8-) A za błyskawiczne ogarnięcie tematu przez zespół VW w Lubinie należą się dodatkowe gratulacje i kryptoreklama :lol:
Awatar użytkownika
Raksu

Post autor: Raksu »

No to szerokości Kolego! Po wywczasie poproszę o jakieś wrażenia z jazdy!
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. :x )
extreme84

aksu pisze: 04 cze 2021, 11:18 We wtorek wieczorem dotarło moje auto do dealera, dziś pomimo święta po drodze będzie gotowe do odbioru, a już w poniedziałek autem ruszam na urlop. Ufff udało się. 8-) A za błyskawiczne ogarnięcie tematu przez zespół VW w Lubinie należą się dodatkowe gratulacje i kryptoreklama :lol:
Ekstra, gratulujemy :-) a tak z ciekawości, odkąd wyprodukowali ci auto, miałeś już Vin podany, wpisując numer komisji na stronie volkswagena?
ODPOWIEDZ