Lakier specjalny
Lakier specjalny
W konfiguratorze widzę trzy rodzaje 4 rodzaje lakierów: uniwersalne, specjalne, metaliczne i perła.
Uniwersalne zakładam, że to akryl.
Podoba mi się czerwony, a ten jest nazwany "Czerwony "Flash" specjalny" lub z czarnym dachem.
Pytanie co to są te lakiery specjalne. Akryl czy metalik?
Uniwersalne zakładam, że to akryl.
Podoba mi się czerwony, a ten jest nazwany "Czerwony "Flash" specjalny" lub z czarnym dachem.
Pytanie co to są te lakiery specjalne. Akryl czy metalik?
Re: Lakier specjalny
Flash Red to nie jest niestety metalik.
Pozdro
Pozdro
ale ten czerwony jak dla mnie najlepszy (taki wybrałem z czarnym dachem:)
Trzeba przyznać, że kolor pasuje do T-Roca i zdecydowanie przyciąga uwagę na ulicy.
^^
Ten czerwony powyżej, jednak trochę się błyszczy i to mimo szarówki Bardzo zacniej wygląda.
a taką odpowiedź otrzymałem od VW:
Moim zdaniem nie dali czerwonego metaliku, ponieważ Audi Q2 w takim wygląda kapitalnie i nie chcieli lubi wewnątrz koncernu konkurencji.
Ten czerwony powyżej, jednak trochę się błyszczy i to mimo szarówki Bardzo zacniej wygląda.
a taką odpowiedź otrzymałem od VW:
Czyli wygląda, że technologia układania jest podobna. Kolor i na to warstwa lakieru z efektem metaliku\perły lub bez.dziękuję za cierpliwość. Uprzejmie informuję, że lakier na samochodzie VW T-ROC o nazwie "Czerwony "Flash" specjalny" jest lakierem bez efektów optycznych. Nie jest to ani lakier metalizowany ani perłowy.
Lakierowanie samochodów na linii produkcyjnej odbywa się z zastosowaniem lakierów wodorozcieńczalnych. Jest to lakierowanie w systemie dwuwarstwowym, co wiąże się z tym, że lakier bazowy, nadający kolor, pokryty jest lakierem bezbarwnym.
Moim zdaniem nie dali czerwonego metaliku, ponieważ Audi Q2 w takim wygląda kapitalnie i nie chcieli lubi wewnątrz koncernu konkurencji.
Czerony napewno najlepiej widoczny.
- Załączniki
-
- 20180605_154223-4.jpg (90.96 KiB) Przejrzano 14545 razy
Zawsze można nałożyć jeszcze jakieś cuda auto-detajlingowe, jeśli ktoś lubi bawić się w takie rzeczy. Choć z pewnością nie jest to zbyt ekonomiczne rozwiązanie, bo jednak trochę to zazwyczaj kosztuje i co jakiś czas trzeba odnawiać.
^^
Można nałożyć powłokę ceramiczną (koszt koło 2 tys.). Taka powłoka działa podobnie jak wosk tylko może się utrzymać nawet 2-3 lata. Do tego wzmacnia lakier przed zarysowaniami.
A ten czerwony jakoś dziwnie jaśnieje w słońcu (z tego co widzę na zdjęciu wyżej, ale to pewnie trzeba by ocenić na żywo). Swoją droga niektórzy oklejają taśmą auta, a wtedy połysku też nie ma...
Można nałożyć powłokę ceramiczną (koszt koło 2 tys.). Taka powłoka działa podobnie jak wosk tylko może się utrzymać nawet 2-3 lata. Do tego wzmacnia lakier przed zarysowaniami.
A ten czerwony jakoś dziwnie jaśnieje w słońcu (z tego co widzę na zdjęciu wyżej, ale to pewnie trzeba by ocenić na żywo). Swoją droga niektórzy oklejają taśmą auta, a wtedy połysku też nie ma...
On na żywo, w słońcu ma rzeczywiście taką lekką tendencję do łapania różu/pomarańczu, ale w przypadku zdjęcia, które wrzucił paulr obstawiam raczej mało korzystne ujęcie lub słabawy aparat/telefon.