Vw Krotoski Wolica ostrzeżenie

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Andyino

Vw Krotoski Wolica ostrzeżenie

Post autor: Andyino »

Vw Krotoski Warszawa-Wolica omijać bardzo szerokim łukiem za samochod T-roc wpłaciłem całość pieniędzy pojechałem po odbiór z wykupionym ubezpieczeniem i tablicami samochód był nie przygotowany do wydania obity błotnik opony letnie dwie z innego tygodnia produkcji. Sprzedawca p.Iwona Cz. wraz z kierownikiem działu sprzedaży p.Łukaszem G. nie umieli rozwiązać tej sytuacji i nie wydali samochodu.Straciłem czas pieniądze i dużo nerwów.Takiego dealera samochodów VW nie powinno być na mapie Polski ,psuje tylko renomę marki Volkswagen.Mam do wglądu dla zainteresowanych numer VIN prawdopodobnie samochód będzie sprzedawany z wymienionym błotnikiem lub pomalowanym na nowo.
Awatar użytkownika
JacK666

Re: Vw Krotoski Wolica ostrzeżenie

Post autor: JacK666 »

Tak z ciekawości z tymi oponami to jest jakaś norma, że mają być z tego samego tygodnia produkcji?
No i jak była różnica w ilości tygodni?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Andyino

Powinny być 4 z tego samego tygodnia i rocznika a były 2 z innego tygodnia
pshemus

Post autor: pshemus »

Nie spotkałem się z takim przepisem w umowie - to jest raczej ogólna zasada doboru opon, choć zgadzam się, że przy aucie z salonu to wygląda kiepsko.
Awatar użytkownika
JacK666

pshemus pisze: 08 sty 2025, 17:47 Nie spotkałem się z takim przepisem w umowie - to jest raczej ogólna zasada doboru opon, choć zgadzam się, że przy aucie z salonu to wygląda kiepsko.
Dlatego też ciakwiło mnie czy ta różnica była np. 2 tygodnie czy 50 tygosdni.
Nigdy tego nie sprawdzałem przy odbiorze nowego samochodu na zasadzie by oglądać wszystkie 4 opony co najwyżej patrzyłem na jedną czy jest mniej więcej niezbyt stara.
Norma chyba uznaje opony za nowe do 36 miesięcy od daty produkcji jak są poprawnie przechowywane.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Andyino

Kupując nowy samochód z salonu opony powinny być takie same w końcu płacisz niemałe pieniadze
Awatar użytkownika
JacK666

Muszę sprawdzić jakie mnie dali czy z tego samego tygodnia i roku.
Ale to dopiero na wiosnę bo leżą w przechowalni u gumiarza.
Andyino

Teraz już za późno ale z ciekawości to sprawdz
Galux20

Post autor: Galux20 »

Z tymi oponami to tak na poważnie.?
1.5 DSG 6,0 spalanie
Awatar użytkownika
JacK666

Galux20 pisze: 08 sty 2025, 18:31 Z tymi oponami to tak na poważnie.?
Na powaznie jutro zadzwonię i niech sprawdzą a ja nie są letnie koła z tego samego roku i tygodnia to zrobią dealerowi awanturę :lol:
A i jeszcze niech sprawdzą felgi czy takie same.
ODPOWIEDZ