Podgrzewane dysze spryskiwaczy
Podgrzewane dysze spryskiwaczy
Mam pytanie do posiadaczy Pakietu Zimowego, w ramach którego są podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej.
Czy wiecie może jak się to uruchamia? Domyślam się, że to się uruchamia razem z inną funkcją, nie znalazłam tylko w instrukcji informacji z jaką (podgrzewanie lusterek? tylnej szyby? funkcja odmrażania szyby przedniej?)
Będę bardzo wdzięczna za Wasze przemyślenia w temacie.
Czy wiecie może jak się to uruchamia? Domyślam się, że to się uruchamia razem z inną funkcją, nie znalazłam tylko w instrukcji informacji z jaką (podgrzewanie lusterek? tylnej szyby? funkcja odmrażania szyby przedniej?)
Będę bardzo wdzięczna za Wasze przemyślenia w temacie.
Re: Podgrzewane dysze spryskiwaczy
To się samo uruchamia po włączeniu zapłonu przy odpowiednio niskiej temperaturze.
Bardzo dziękuję
Zastanawiałam się też czy pojawia się jakakolwiek kontrolka kiedy auto samo wyczuwa złą jakość powietrza i uruchamia obieg zamknięty (ta opcja jest przy Climatronic'u).
Zastanawiałam się też czy pojawia się jakakolwiek kontrolka kiedy auto samo wyczuwa złą jakość powietrza i uruchamia obieg zamknięty (ta opcja jest przy Climatronic'u).
mi się nie pojawia żadna informacja że jakośc powietrza jest zła, a na 100% nie raz była....
Również dziękuję. Też się zastanawiałem.
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
To przy okazji pytanie: na czym ma polegać podgrzewanie dysz? czy chodzi jedynie o zapewnienie przepływności w warunkach zimowych, czy może również o podgrzewanie płynu by zapewnić efektywniejszą pracę?
Chodzi o zapewnienie przepływności. Dysze są grzane, żeby nie zamarzały i ewentualne topiły zalegający śnieg przy ujściu.
Podgrzewanie płynu wymagałoby większej ilości prądu i powodowałoby ryzyko uszkodzenia szyby (nagła różnica temperatur).
Jeżeli kogoś interesuje do pojemnika płynu do spryskiwaczy wchodzi ok.3,7 l dzisiaj 14.11. zalałem zimowy sonax super płyn,letni zalany fabrycznie wypryskałem do zera,czyli bańka 4 l wystarczająca.
A podgrzewanie lusterek jest jakoś sygnalizowane ?
-