pdbitka-wygłuszenie maski

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Spinner

Re: pdbitka-wygłuszenie maski

Post autor: Spinner »

Wiadomość od dealera: "Reklamacja rozpatrzona pozytywnie. Wygłuszenie zamówione. Jak zostanie dostarczone to umówimy termin montażu." Niestety, na "przepraszamy" nie starczyło już inwencji.
2.0 tsi, dsg, 4motion
Pipper

Post autor: Pipper »

Spinner pisze: 03 mar 2025, 15:34 Wiadomość od dealera: "Reklamacja rozpatrzona pozytywnie. Wygłuszenie zamówione. Jak zostanie dostarczone to umówimy termin montażu." Niestety, na "przepraszamy" nie starczyło już inwencji.
Czyli trzeba podpytać sprzedawcę o braki...
JanDzyndzel

Post autor: JanDzyndzel »

Spinner pisze: 03 mar 2025, 15:34 Wiadomość od dealera: "Reklamacja rozpatrzona pozytywnie. Wygłuszenie zamówione. Jak zostanie dostarczone to umówimy termin montażu." Niestety, na "przepraszamy" nie starczyło już inwencji.
No i kto by sie spodziewał, jak przyszło do pisemnego załatwienia sprawy, to nagle jest ;-))) teraz pytanie, kto dał ciała, dealer, czy fabryka....;-))
Pipper

JanDzyndzel pisze: 04 mar 2025, 19:44
No i kto by sie spodziewał, jak przyszło do pisemnego załatwienia sprawy, to nagle jest ;-))) teraz pytanie, kto dał ciała, dealer, czy fabryka....;-))
Dzisiaj zerknąłem w ogłoszenia dealerów na różnych portalach internetowych, jeśli chodzi o części, w szczególności wygłuszenia, sporo tego, bardzo sporo, niektóre nowe inne prawie nowe...
JanDzyndzel

Czyli zły polski dealer, wyjmuje wygluszenia i sprzedaje w internetach, prowadzac biz za miliony, naraza sie na wstyd rypiac maty za 300-400pln ;-))...

Polecam VW Chylinscy Waw, samochody od nich maja w standardzie to co powinny miec ;-))
Pipper

JanDzyndzel pisze: 05 mar 2025, 8:14 Czyli zły polski dealer, wyjmuje wygluszenia i sprzedaje w internetach, prowadzac biz za miliony, naraza sie na wstyd rypiac maty za 300-400pln ;-))...

Polecam VW Chylinscy Waw, samochody od nich maja w standardzie to co powinny miec ;-))
Takie polaczkowanie.
Dzięki za namiar. :D
Spinner

Post autor: Spinner »

Montaż wygłuszenia w sobotę. Znajoma od T-crossa mieszka 150 km od ASO więc całkiem bezkosztowo się to nie odbędzie - zmarnowana sobota, no i paliwo. Patrząc z perspektywy zdarzeń to myślę, że winny jest chyba bajzel w hiszpańskiej fabryce VW, chociaż cupry robią prima sort.
2.0 tsi, dsg, 4motion
Pipper

Spinner pisze: 05 mar 2025, 9:56 Montaż wygłuszenia w sobotę. Znajoma od T-crossa mieszka 150 km od ASO więc całkiem bezkosztowo się to nie odbędzie - zmarnowana sobota, no i paliwo. Patrząc z perspektywy zdarzeń to myślę, że winny jest chyba bajzel w hiszpańskiej fabryce VW, chociaż cupry robią prima sort.
Info z salonu w Kielcach z dziś, gdzie kupowałem pojazd, że u mnie nie przewidziano takiej maty pod maską...
Cudowna Hiszpania i ich precyzja...
JanDzyndzel

Spinner pisze: 05 mar 2025, 9:56 Montaż wygłuszenia w sobotę. Znajoma od T-crossa mieszka 150 km od ASO więc całkiem bezkosztowo się to nie odbędzie - zmarnowana sobota, no i paliwo. Patrząc z perspektywy zdarzeń to myślę, że winny jest chyba bajzel w hiszpańskiej fabryce VW, chociaż cupry robią prima sort.
Nie wierze w to, że to jest przez bałagan...nie róbcie z nich idiotow. Kazdy samochod ma chceckliste, jak i ma pewnie dokladnie skanowane wszystko co do niego jest instalowane. To nie jest niedopatrzenie, nie w dzisiejszych czasach. Albo celowo ten element jest usuwany z listy i dlatego samochod wychodzi bez maty....albo ktos go pozniej ew wyjmuje....nie jest to wina balaganu. Dzialanie musi byc celowe.... i to by zaraz wyszlo na odbiorze sztuki, albo na stanach magazynowych czesci tj mat....to nie sa lata 70te..instalowali co mieli, a spisy czesci byly na kartkach.
Pipper

JanDzyndzel pisze: 05 mar 2025, 17:47
Nie wierze w to, że to jest przez bałagan...nie róbcie z nich idiotow. Kazdy samochod ma chceckliste, jak i ma pewnie dokladnie skanowane wszystko co do niego jest instalowane. To nie jest niedopatrzenie, nie w dzisiejszych czasach. Albo celowo ten element jest usuwany z listy i dlatego samochod wychodzi bez maty....albo ktos go pozniej ew wyjmuje....nie jest to wina balaganu. Dzialanie musi byc celowe.... i to by zaraz wyszlo na odbiorze sztuki, albo na stanach magazynowych czesci tj mat....to nie sa lata 70te..instalowali co mieli, a spisy czesci byly na kartkach.
U mnie nie było w kodach wyposażenia podobno . Na razie telefonicznie tylko ustalone. Ale w ankiecie wyszczególnione i podkreślone.
Co do weryfikacji, podjadę do Piotrkowa do ASO i poproszę wydruk specyfikacji z wyszczególnieniem, że tego u mnie ma nie być.
Do Kielc mam chwilowo nie po drodze.
Co do bałaganu w fabrykach, po przerwie koronkowo-wojennej 21-23 wszystko jest możliwe w brakach wyposażenia w grupie vag w szczególności.
ODPOWIEDZ