Mam zapytanie do osób, które użytkują T-Cross ze skrzynią DSG 7
Czy zauważyliście przy ruszaniu z miejsca w trybie D problem tzw. kangurowania
Bo ja doświadczyłem tego problemu podczas dwugodzinnej jezdy testowej.
W prasie motoryzacyjnej coraz częściej można przeczytać o tej przypadłości także w silniku 1.0 TSI 115KM w połączeniu ze skrzynią DSG7 w innych modelach VAG
Byłem pewny, że problem z tzw. kangurem występował wcześniej tylko w silniku 1.5 TSI DSG a tu taki buty
Czyżby wszystkiemu winne były nowe normy WLTP 2020 i oprogramowanie tego silnika lub skrzyni DSG7
Demo dealera miało przejechane tylko 7 tys.km także z pewnością był to już RM 2020
https://www.auto-swiat.pl/testy/testy-n ... cs&utm_v=2
VW T-Cross 1.0 TSI 115KM DSG7-"kangurowanie" podczas ruszania
VW T-Cross 1.0 TSI 115KM DSG7-"kangurowanie" podczas ruszania
- Załączniki
-
- 55.png (223.67 KiB) Przejrzano 10411 razy
Re: VW T-Cross 1.0 TSI 115KM DSG7-"kangurowanie" podczas ruszania
Jak dla mnie jrst.to przypadłość 21 wieku - mala pojemność i większy moment z turbo dziurą przy niskich obrotach.
Wychodzi na to, że ten typ już tak ma. Co do odczucia to w codziennej jeździe jest to prawie niezauważalne chyba ze startujesz z 1 na pelnym gazie- wtedy właśnie pojawia sie ten efekt. Na innych biegach nie ma problemu.
Wychodzi na to, że ten typ już tak ma. Co do odczucia to w codziennej jeździe jest to prawie niezauważalne chyba ze startujesz z 1 na pelnym gazie- wtedy właśnie pojawia sie ten efekt. Na innych biegach nie ma problemu.
Hej,
zrobiłem 2k swoim DSG i nie odczuwam kangurowania
Ja zauważyłem szarpanie w momencie redukcji biegów podczas hamowania na niższych obrotach.
Ostatnio też udało mi się wcisnąć gaz szybciej niż skrzynia wrzuciła wsteczny
zrobiłem 2k swoim DSG i nie odczuwam kangurowania
Ja zauważyłem szarpanie w momencie redukcji biegów podczas hamowania na niższych obrotach.
Ostatnio też udało mi się wcisnąć gaz szybciej niż skrzynia wrzuciła wsteczny
Mam ten problem z kangurowaniem w Skoda Scala 1.0 TSI 115 z manualem
występuje dość rzadko, bo staram się dodawać więcej gazu przy ruszaniu - ale czasami zdarza się
występuje dość rzadko, bo staram się dodawać więcej gazu przy ruszaniu - ale czasami zdarza się
Mam 5K na liczniku 1.0 115KM manual, kangurowania nie miałem nigdy. Kiedyś na przejażdżce Aroną 1.0 manual wyczuwałem to wyraźnie. Ciekawe skąd to się bierze?
Przejechałem t-cross 7dsg 1,0 już 9000 i nie zauwazylem problemów z ruszaniem auto startuje szybko i płynnie