Witajcie.
Jeszce nie zrobiłem fotek , aby pochwalić się naszym T-Crossem . Odebrany tydzień temu i już trasę 200 km zrobił, w czasie jazdy chciałem sprawdzić wszystkie systemy, działają bez zarzutu poza owym standardowym tempomatem. Po naciśnięciu 0/1, pojawia się info o limiterze, wciskam set i mogę oczywiście regulować prędkość , ale to jest regulacja limitera , więc rozpędzam się do wybranej prędkości . Czytałem instrukcję kilka dni temu i nie wyglądało to na skomplikowane, co robię nie tak ? Szczerze ostanie 8 lat to tylko Focus MK1 i MK3 był w naszych rękach, pierwszy VW w rodzinie . Pozdrawiam
W żaden sposób nie mogę uruchomić tempomatu, jeśli 2 razy naciskam to włącza i wyłącza się po prostu ikonka LIM ja na zdjęciu poniżej. Spojrzałem w konfigurator i nie widzę żeby w żadnej wersji był zwykły tempomat , tylko widzę aktywny co jet bardzo dziwne.
Sprawdzenie przy odbiorze nie było możliwe , z wiadomych powodów i teraz sam się zastanawiam o co kaman...
No właśnie problem jest w tym ,że T-Cross w wersji Live nie posiada zwykłego tempomatu
Jest tylko ten aktywny w wersji Style lub za dopłatą do Live za bagatela 2 280 zł
Cena aktywnego była zdecydowanie za duża. Płakać nie będę
Najlepsze że w instrukcji jest manual jak uruchomić i używać po kolei:
Limiter
Tempomat
Aktywny tempomat (jeśli jest)
Tak jakby tylko okładkę zmieniono, a książka od Golfa
Masterjam pisze: ↑29 gru 2019, 16:48
W żaden sposób nie mogę uruchomić tempomatu, jeśli 2 razy naciskam to włącza i wyłącza się po prostu ikonka LIM ja na zdjęciu poniżej. Spojrzałem w konfigurator i nie widzę żeby w żadnej wersji był zwykły tempomat , tylko widzę aktywny co jet bardzo dziwne.
Sprawdzenie przy odbiorze nie było możliwe , z wiadomych powodów i teraz sam się zastanawiam o co kaman...
Piękno polega na tym, że nie jest to wliczone w cenę paczki.