Wydawać by się mogło, że T-Cross jest dużo mniejszy od swojego większego brata T-Roca ale czy aby na pewno
Bardzo fajny test porównawczy Zachara polecam
Dzięki temu testowi ja podjąłem decyzję o zakupie bogatszego T-Crossa niż "uboższej" wersji T-Roca. Dla mnie bagażnik nie jest najważniejszym kryterium i te parę cm więcej mnie nie przekonało. Silnik ten sam, skrzynia ta sama, może troszkę więcej miejsca obok siebie mają pasażerowie.
Jednak największy fenomen to ten, że w T-Cross ani z przodu ani z tyłu wcale nie ma mniej miejsca na nogi i nad głową
niż w pozornie większym T-Roc
Wynika to pewnie z tego, że pomimo mniejszego rozstawu osi w T-Cross siedzi się jeszcze wyżej i jest on także trochę wyższy od swojego brata
chris pisze: ↑17 lut 2020, 15:14
T-Cross ma także zdecydowanie ładniejszą bryłę od T-Roca
Chris, popieram całkowicie.
Do tego: Roc ma tylko 4cm większy rozstaw osi, tylko 1cm szerzej rozstawione koła od Crossa - tj. żadna różnica dla komfortu jazdy.
Moim zdaniem Cross jest znacznie zgrabniejszy. Do tego krótszy a więc lepszy w mieście.
Mars pisze: ↑22 lut 2020, 20:30
Chris, popieram całkowicie.
Do tego: Roc ma tylko 4cm większy rozstaw osi, tylko 1cm szerzej rozstawione koła od Crossa - tj. żadna różnica dla komfortu jazdy.
Moim zdaniem Cross jest znacznie zgrabniejszy. Do tego krótszy a więc lepszy w mieście.
@Mars to prawda T-Cross jako miejskie wozidło jest po prostu idealny