Zapach benzyny w kabinie
Zapach benzyny w kabinie
Posiadam t crosa 1.5 dsg z 2024 listopada samochodem jeżdzę przeważnie po miescie przebieg ok4000km zauważyłem ,że czasami czuć zapach benzyny w kabinie może to jest skutek wypalania filtra GPF może ktoś spotkał się z tym problemem ,a może to jest normalne i jest spowodowane wypalaniem filtra GPF. Zaznaczam,że ten zapach nie jest intensywny.Proszę o odp.
Re: Zapach benzyny w kabinie
4 lata użytkowania i nigdy tego nie zauważyłem, ale ja mam silnik 1.0
T-crossów jest raczej niewiele z 1.5
Zajrzyj obok na forum T-rocka, tam jest większość z takim silnikiem jak Twój, może ktoś zwrócił uwagę na taki problem
T-crossów jest raczej niewiele z 1.5
Zajrzyj obok na forum T-rocka, tam jest większość z takim silnikiem jak Twój, może ktoś zwrócił uwagę na taki problem
-
Radze przeczytac jak dziala gpf albo chociaz obejrzec film na yt.
Zapach paliwa w kabinie oznacza przewaznie albo nieszczelnosc gdzies pod maska i zaciaganie do kabiny paliwa ktore leje sie pod maska lub problem z filtrem par paliwa przy wlewie.
Od 2019 jezdzilem benzyniakiem z gpf tylko po miescie...66tys km zrobine, zero problemow, zero zapachow...od 2 miesiecy jezdze 2025 1.5tsi tylko po miescie, i zadnego paliwa nie czuje..
Raz w zyciu czulem paliwo w aucie, jak mi puscil przewod paliwowy, stojac na swiatlach pod slonce nawet widac bylo jak paruje...
Zapach paliwa w kabinie oznacza przewaznie albo nieszczelnosc gdzies pod maska i zaciaganie do kabiny paliwa ktore leje sie pod maska lub problem z filtrem par paliwa przy wlewie.
Od 2019 jezdzilem benzyniakiem z gpf tylko po miescie...66tys km zrobine, zero problemow, zero zapachow...od 2 miesiecy jezdze 2025 1.5tsi tylko po miescie, i zadnego paliwa nie czuje..
Raz w zyciu czulem paliwo w aucie, jak mi puscil przewod paliwowy, stojac na swiatlach pod slonce nawet widac bylo jak paruje...
Masz na myśli zapach benzyny czy spalin? Bo przy cofaniu/staniu czasem się to pojawia w T-rocu ze względu na to, że rura jest wyprowadzona pod spodem, zwłaszcza na zimnym silniku.