EPC + Ograniczenie prędkości obrotowej silnika
EPC + Ograniczenie prędkości obrotowej silnika
Witam dziś po odpaleniu samochodu wyścieliły się ikonki sygnalizujące EPC + Ograniczenie prędkości obrotowej silnika przejechałem kilka kilometrów auto jechało normalnie ale komunikat nie gasł.
zjechałem na pobocze zgasiłem auto odpaliłem i już po komunikatach znikły i na razie się nie pojawiają.
miał ktoś coś podobnego??
dziś jadę do serwisu
zjechałem na pobocze zgasiłem auto odpaliłem i już po komunikatach znikły i na razie się nie pojawiają.
dziś jadę do serwisu
1.5 TSI Premium,manual
Re: EPC + Ograniczenie prędkości obrotowej silnika
uszkodzony czujnik rozrządu po stronie wydechu tak poinformował serwisgregor36 pisze: ↑12 paź 2020, 9:47 Witam dziś po odpaleniu samochodu wyścieliły się ikonki sygnalizujące EPC + Ograniczenie prędkości obrotowej silnika przejechałem kilka kilometrów auto jechało normalnie ale komunikat nie gasł.
dziś jadę do serwisu
1.5 TSI Premium,manual
-
Dokładnie mi się zaświeciła. T-Roca mam od miesiąca, prawie 1000km przejechane. Najpierw wywaliło, że system start stop usterka, potem EPC zaświeciło, a następnie uwaga uwaga: kontrolka silnika!
Trochę zażartuję ale pewnie Chiny ruszyły z dostawami "komponentów",mam auto z mają 2021 "nalatane" 10 tys/km wyprodukowane w Palmeli (Portugalia) i odpukać śmiga tip-top jestem zadowolony nic się nie dzieje czego życzę wszystkim posiadaczom t roca.
Kiedyś miałem podobną historię w golfie. Przez krótką chwilę "przycisnąłem" - obroty powyżej 3000 i wyskoczył mi podobny komunikat (choć teraz pewności nie mam). Zniknął po ponownym odpaleniu silnika. Z tego co pamiętam, to zalecali nie przekraczać 3 tys obrotów do 3000 km. Taki upominacz
Przerabiałem coś podobnego u siebie w podobnym przebiegu. Zaświecila się kontrolka check engine i nie chciała zgasnąć. Auto trafiło do serwisu na wymianę czujnika ciśnienia w kolektorze dolotowym. Po wymianie było już ok.Ravenna_Blue pisze: ↑03 sty 2022, 0:24 Dokładnie mi się zaświeciła. T-Roca mam od miesiąca, prawie 1000km przejechane. Najpierw wywaliło, że system start stop usterka, potem EPC zaświeciło, a następnie uwaga uwaga: kontrolka silnika!
2.0 TSI
-
Mój też w Portugalii produkowany. A teraz w choinkę się zabawił i lampkami poświecił
-
Też do nich mam podjechać, trochę mi to pachnie właśnie tym, że z czujnikiem nie halo.Brand12 pisze: ↑03 sty 2022, 23:25Przerabiałem coś podobnego u siebie w podobnym przebiegu. Zaświecila się kontrolka check engine i nie chciała zgasnąć. Auto trafiło do serwisu na wymianę czujnika ciśnienia w kolektorze dolotowym. Po wymianie było już ok.Ravenna_Blue pisze: ↑03 sty 2022, 0:24 Dokładnie mi się zaświeciła. T-Roca mam od miesiąca, prawie 1000km przejechane. Najpierw wywaliło, że system start stop usterka, potem EPC zaświeciło, a następnie uwaga uwaga: kontrolka silnika!
-
Ha ha, w moim Golfie 5, który miałam przed T-Rocem, rocznik 2004 też taki numer z silniczkiem świecącym był,z tą różnicą, że dopiero od gdzieś dwóch lat się świecił. Co się mechanicy nagłowili to ho ho. A moja znajoma z Islandii, kiedy tam poleciałam i jechałam jej skodą z podobnego rocznika rzekła ze śmiechem: świeci sie silnik to znaczy, że auto działaUmberto pisze: ↑03 sty 2022, 11:46 Kiedyś miałem podobną historię w golfie. Przez krótką chwilę "przycisnąłem" - obroty powyżej 3000 i wyskoczył mi podobny komunikat (choć teraz pewności nie mam). Zniknął po ponownym odpaleniu silnika. Z tego co pamiętam, to zalecali nie przekraczać 3 tys obrotów do 3000 km. Taki upominacz