Wymiana oleju po 1000 km?
Re: Wymiana oleju po 1000 km?
Ile oleju wchodzi do silnika benzynowego 1.5?
Wymieniałem olej w ASO przy 5 tys/km zalali idealnie jak w instrukcji pisze 0w20 4,3l sprawdzałem w 5 opakowaniu zostało 0,7 l poziom na bagnecie był idealny jak pokazuje książka,wchodzi 4,3 l.
Witam
Gdzie mogę kupić oryginalny olej do troc 1.5 150 km 0w20 produkcja koniec tego roku..
Nie chodzi mi o serwis ..tylko inny pewny dostawca, który nie skasuje mnie po 90 zł za l
Gdzie mogę kupić oryginalny olej do troc 1.5 150 km 0w20 produkcja koniec tego roku..
Nie chodzi mi o serwis ..tylko inny pewny dostawca, który nie skasuje mnie po 90 zł za l
Jezu, człowieku!
Wiesz co to jest forum?
To jest szereg postów w których opisane są między innymi odpowiedzi na zadawane pytania (zawarte zwykle w tytule postu)
No to wróć sobie do chyba ósmej pozycji.
No dobra.
Dla leniwych do bólu na skróty.
Wpisz sobie w googlach "allegro Autorud ze Stalowej Woli"
I tam, w ich sklepie, będziesz miał olej Volkswagen LongLife IV FE 5 l 0W-20 do swojego T-ROC-a.
138 zł ale za 5 litrowy baniak.
To jest autoryzowany dealer VW.
Niech sobie ludzie piszą nie ma co się denerwować nic się nie stało,mi się też nieraz wydaje że "gitarę"na forum zawracam ,w moim przypadku są dwa powody: dużo czasu jako "młody"emeryt i ogromna radość z posiadania nowiutkiego fajnego autka marki T- ROC i tyle w temacie.
Witam! Wachacz! I o to właśnie chodzi. Porady i teksty merytoryczne są tu cenne. I te ja też tu odnajduję. Korzystam z wiedzy ,,uczonych w temacie".Nie da się ukryć : przydaje się. No ale też co jest złego w tym by pogawędzić czasami nieco na poboczach tematu ? Cieszmy się każdą chwilą.Tym bardziej, że świat ostatnio deczko zwariował .Wachacz pisze: ↑18 sty 2022, 0:19 Niech sobie ludzie piszą nie ma co się denerwować nic się nie stało,mi się też nieraz wydaje że "gitarę"na forum zawracam ,w moim przypadku są dwa powody: dużo czasu jako "młody"emeryt i ogromna radość z posiadania nowiutkiego fajnego autka marki T- ROC i tyle w temacie.
Oczywiście jesteśmy tu wśród t-rockowców. I to jest super! Szerokości!
Refleksyjka jeszcze niewielka więc: My w wieku emerytalnym zerkamy chyba na to już z nieco innej perspektywy. Kto wie ile jeszcze latek przed nami z radością jazdy w realu po szlakch przeróżnych za kółkiem samochodu? . Mniej? Więcej? Ja na wszelki wypadek mam już dobrą konsolę z kierownicą.Jakby nie było to podróżowanie w wirtualu tyz bywa pikne! I oby jak najdłużej!
Acha! W kwestii tematu - Ja oczywiście też nie będę czekał (2.0 TSI 4MOTION 190 KM ) do pierwszej zmiany oleju zgodnie z tym co mi zapewne będzie chciał mi przypomnieć asystent na ekranie , po 30 tyś.km. Zrobię to po 10 lub najpóźniej po 15-tu tyś.km.
Pozdrówka! I ...zdrówka!
Ja zmieniłem w ASO po 3 tys za 360 zł olej mój, zalałem Ravenol VSE SAE 0W-20 USVO 0W-20
Pewnie zmieniałeś w ASO VW nie piszesz ?ale pewnie
tak skoro taka kwota ?.Ja w ASO Skody zapłaciłem 180 zł w tej cenie ich korek ok.25 zł,mój olej oryginalny VW 0w20 + filtr = ok.190 zł,czyli wszystko mnie kosztowało ok.370 zł.Jeżeli chodzi o olej może być jakiej firmy chcesz ale musi być bezwzględnie norma 508,00 !!! Czyli 0w20.
tak skoro taka kwota ?.Ja w ASO Skody zapłaciłem 180 zł w tej cenie ich korek ok.25 zł,mój olej oryginalny VW 0w20 + filtr = ok.190 zł,czyli wszystko mnie kosztowało ok.370 zł.Jeżeli chodzi o olej może być jakiej firmy chcesz ale musi być bezwzględnie norma 508,00 !!! Czyli 0w20.
Ja wymieniłem olej po 2500 km, dostałem bon przy zakupie auta na -300zl za pierwszy serwis olejowy do 3tys km.
Suma wyszła mnie 410 zł
Suma wyszła mnie 410 zł
T-ROC 1.5 TSI DSG Advance Flash RED+Pakiet komfort+Pakiet drogowy+Kamera cofania+Kierownica tiptronic
22.12.2021
T-ROC R 2.0 TSI DSG Pure White+Pakiet Komfort+DCC+ Kamera Cofania+Hak+IQ.Light Matrix+Pakiet IQ. DriveTravel Assist High
Grudzień 2024
22.12.2021
T-ROC R 2.0 TSI DSG Pure White+Pakiet Komfort+DCC+ Kamera Cofania+Hak+IQ.Light Matrix+Pakiet IQ. DriveTravel Assist High
Grudzień 2024