Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
OK. Jest ktoś na forum, kto odebrał właśnie nowego LIFTA??? Ile czasu ? Kiedy zamawiany?
Są niewygodne, dużo gorsze od tych z Golfa, nawet w podstawowej wersji.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
-
-
Trochę mnie to dziwi, ja Trock-a jeszcze swojego nie mam, ale zamówiłem w lutym. Przed zamówieniem jeździłem nim na jeździe próbnej ok. 1h i nie czułem dyskomfortu, wręcz przeciwnie. Może wynika to z tego, że się przesiadłem z jeszcze nie wygodniejszego autamorfeusz747 pisze: ↑23 mar 2022, 11:56Podpisuje się pod tym. Mam 191cm wzrostu i jest poprostu niewygodnie i za płytko, a siedzisko za krótkie. Trasa dłuższa niż 1godz powoduje u mnie dyskomfort.
Z mojego doświadczenia: bardzo duże znaczenie ma kąt siedziska. Jeśli siedzisko jest zbyt poziome występuje wrażenie zbyt krótkiego siedziska. Siedzi się jak na taborecie w przedszkolu - uda nie mają podparcia. Dlatego też osoby wyższe mogą czuć się źle w danym samochodzie a osoby niższe lepiej. Pozostaje jeszcze ustawienie wysokości. Razem z obniżaniem siedzenia, siedzisko zwiększa kąt i jest coraz mniej poziome. Takie z kolei ustawienie wysokości może dawać wrażenie siedzenia na asfalcie co szczególnie w T-roc'u nie może pasować - nie jest to niski kompakt.JacekW1234 pisze: ↑23 mar 2022, 12:45Trochę mnie to dziwi, ja Trock-a jeszcze swojego nie mam, ale zamówiłem w lutym. Przed zamówieniem jeździłem nim na jeździe próbnej ok. 1h i nie czułem dyskomfortu, wręcz przeciwnie. Może wynika to z tego, że się przesiadłem z jeszcze nie wygodniejszego autamorfeusz747 pisze: ↑23 mar 2022, 11:56Podpisuje się pod tym. Mam 191cm wzrostu i jest poprostu niewygodnie i za płytko, a siedzisko za krótkie. Trasa dłuższa niż 1godz powoduje u mnie dyskomfort.
JacekW1234 - potwierdzasz moją teorię ? Pytanie jeszcze - jaką wersją jeździłeś - pewnie Style ?
-
Powiem szczerze nie przywiązywałem uwagi do ustawień siedziska, po prostu czułem się komfortowo i wygodnie. Przesiadam się ze starego dość niskiego auta, którym robię po 60 km dziennie, może stąd moje poczucie komfortu.
-
Mój T-Roc zamówiony w połowie stycznia. Niestety po telefonach do dealera nie wyświetla się żadna informacja i trochę się martwię. Niektórzy tutaj zamawiali o wiele później, a już oczekują terminów. Z drugiej strony dealer powiedział, że osoba, która zamówiła miesiąc wcześniej ma datę odbioru ustaloną na koniec kwietnia (mi na początku mówili, że można się go spodziewać sierpień/wrzesień :O ). Widzę, że dealerzy jednak podają ekstremalnie różne informacje... Trzeba czekać, ale ciekawość cały czas męczy pytaniami - jak długo?!
-
Trochę dziwnie, że nie wyświetla się żaden termin. U mnie po 3 tygodniach dealer przekazał mi termin produkcji. Zamawiałem w połowie lutego, 18 tydzień 2022 produkcja, więc tak jak prognozowano.marcin9805 pisze: ↑24 mar 2022, 10:18 Mój T-Roc zamówiony w połowie stycznia. Niestety po telefonach do dealera nie wyświetla się żadna informacja i trochę się martwię. Niektórzy tutaj zamawiali o wiele później, a już oczekują terminów. Z drugiej strony dealer powiedział, że osoba, która zamówiła miesiąc wcześniej ma datę odbioru ustaloną na koniec kwietnia (mi na początku mówili, że można się go spodziewać sierpień/wrzesień :O ). Widzę, że dealerzy jednak podają ekstremalnie różne informacje... Trzeba czekać, ale ciekawość cały czas męczy pytaniami - jak długo?!
Ja zamawiałem w drugiej połowie lutego i nie mam też potwierdzonej daty przez fabrykę. Dealer natomiast powiedział mi, że będzie produkcja w 18 tygodniu.JacekW1234 pisze: ↑24 mar 2022, 12:26Trochę dziwnie, że nie wyświetla się żaden termin. U mnie po 3 tygodniach dealer przekazał mi termin produkcji. Zamawiałem w połowie lutego, 18 tydzień 2022 produkcja, więc tak jak prognozowano.marcin9805 pisze: ↑24 mar 2022, 10:18 Mój T-Roc zamówiony w połowie stycznia. Niestety po telefonach do dealera nie wyświetla się żadna informacja i trochę się martwię. Niektórzy tutaj zamawiali o wiele później, a już oczekują terminów. Z drugiej strony dealer powiedział, że osoba, która zamówiła miesiąc wcześniej ma datę odbioru ustaloną na koniec kwietnia (mi na początku mówili, że można się go spodziewać sierpień/wrzesień :O ). Widzę, że dealerzy jednak podają ekstremalnie różne informacje... Trzeba czekać, ale ciekawość cały czas męczy pytaniami - jak długo?!
Podejrzewam, że dealerzy bazują w tej chwili na ogólnych widełkach czasowych podanych przez VW. Zgaduje, że będzie wiadomo jak już będzie wyprodukowany (tzn. nie brakło żadnych "półprzewodników" i stoi w fabryce - kompletny). Nastawiam się na spokojne czekanie aż do momentu jak dotrze na salon...
Dzisiaj też dowiedziałem, się że w fabrykach w Niemczech mają znowu problemy (chyba z Golfem), natomiast Hiszpania i spółka (tam gdzieś produkują T-Roca) na razie produkuje. To "na razie" nieco mnie zmartwiło... Nie ma co więc nastawiać się i za bardzo myśleć o tym ... przyjdzie to przyjdzie. Podsumowując z informacją, że VW myśli o kasacji upustów i znowu samochody pójdą do góry to w sumie najważniejsza w tym jest "gwarancja ceny". Obecnie to chyba najlepiej jest upolować jakiś egzemplarz zamówiony na salon. Dzisiaj widziałem kilka sztuk, świeżo rozładowanych.... niestety samochód od ręki dostępny nie jest tani Nie było, żadnej specyfikacji, która by mi pasowała i musiałbym (rezygnując z mojego zamówienia) dołożyć kilkanaście tys zł.... Poczekam!
Jak czytam wasze posty ja szczęśliwy błyskawiczny posiadacz fajnego autka T-roc 1,5 tsi to naprawdę wam współczuję jestem "dziecko szczęścia"auta zacząłem szukać w kwietniu 2021r tak szczęśliwie trafiłem że auto wyjeżdża z fabryki w Palmeli-Autoeropa w Portugali zaliczka 5 tys.auto zaklepane niecały miesiąc do odbioru odebrane 19.05.21r.piękne białe takie chciałem z upustem dla grup zawodowych 20 tys/zł !!!.Autko spisuje się super zero problemów obecnie nalatane ok.12 tys/km naprawdę fajnie się jeżdzi i tyle mojej błyskawicznej przygody z zakupem T-roca,trzymam za was kciuki idą wakacje auto bardzo się przyda.pozdrawiam.