To zdecydowanie rzecz gustu, czy takie piękne...
Pozdrawiam
Cześć "Szczęśliwy Posiadaczu"Wachacz pisze: ↑27 mar 2022, 23:46 Jak czytam wasze posty ja szczęśliwy błyskawiczny posiadacz fajnego autka T-roc 1,5 tsi to naprawdę wam współczuję jestem "dziecko szczęścia"auta zacząłem szukać w kwietniu 2021r tak szczęśliwie trafiłem że auto wyjeżdża z fabryki w Palmeli-Autoeropa w Portugali zaliczka 5 tys.auto zaklepane niecały miesiąc do odbioru odebrane 19.05.21r.piękne białe takie chciałem z upustem dla grup zawodowych 20 tys/zł !!!.Autko spisuje się super zero problemów obecnie nalatane ok.12 tys/km naprawdę fajnie się jeżdzi i tyle mojej błyskawicznej przygody z zakupem T-roca,trzymam za was kciuki idą wakacje auto bardzo się przyda.pozdrawiam.
po 5 tys. nie zauważyłem żadnych problemów, jak się mocno depnie, to auto prawie staje dęba. dużo jeździłem również w górach, droga 100 zakrętów, góry sowie itp sudeckie trasy, jest bardzo dobrze. oczywiście zjazd wyłącznie na biegu a przyhamowanie jedynie przed zakrętem.
dużo km zrobiłem w styczniu i lutym w czasie huraganowych wichur (trasy po 300-400 km we wszystkich kierunkach wiatru, tam i z powrotem). generalnie było lepiej niż dobrze, samochód stabilny, również przy wyprzedzaniu tira na autostradzie czy wyjeździe zza ekranu. bardzo dobrze trzyma się na pasie, jest niższy od tourana a niemal tak samo szeroki, ma szerokie opony, mimo, że lżejszy, taka sylwetka całkiem nieźle się sprawdza. ale być może również trochę pomogła automatyka Lane Assist. no i nie przekraczałem 130-140...
fotele mam komfort z podgrzewaniem. na krótszych trasach, tak do 2 h jest ok, na dłuższych zaczynają boleć plecy, ale prawdę mówiąc przy mojej wadzie kręgosłupa, żaden dotychczasowy fotel nie mi pasował. ale też prawdą jest, że trzeba go dobrze wyregulować, również na wysokość.
Dziękuję za odpowiedziart3k pisze: ↑28 mar 2022, 20:57
fotele mam komfort z podgrzewaniem. na krótszych trasach, tak do 2 h jest ok, na dłuższych zaczynają boleć plecy, ale prawdę mówiąc przy mojej wadzie kręgosłupa, żaden dotychczasowy fotel nie mi pasował. ale też prawdą jest, że trzeba go dobrze wyregulować, również na wysokość.
Ja tam nie wydziwiam u mnie wszystko OK hamulce sprawne ja żadnych jazd testowych nie miałem trochę kegi t rocem potestowałem mam nalatane ok.12500 km jeździ się fajnie siedzenia mi pasują czego chcieć za 102 tys/netto ? W/g mnie nic lepszego się nie kupi,Tak uczciwie brakuje mi praktycznej elektrycznej klapy bagażnika i tyle w temacie.pozdrawiamAFHG pisze: ↑28 mar 2022, 20:33Cześć "Szczęśliwy Posiadaczu"Wachacz pisze: ↑27 mar 2022, 23:46 Jak czytam wasze posty ja szczęśliwy błyskawiczny posiadacz fajnego autka T-roc 1,5 tsi to naprawdę wam współczuję jestem "dziecko szczęścia"auta zacząłem szukać w kwietniu 2021r tak szczęśliwie trafiłem że auto wyjeżdża z fabryki w Palmeli-Autoeropa w Portugali zaliczka 5 tys.auto zaklepane niecały miesiąc do odbioru odebrane 19.05.21r.piękne białe takie chciałem z upustem dla grup zawodowych 20 tys/zł !!!.Autko spisuje się super zero problemów obecnie nalatane ok.12 tys/km naprawdę fajnie się jeżdzi i tyle mojej błyskawicznej przygody z zakupem T-roca,trzymam za was kciuki idą wakacje auto bardzo się przyda.pozdrawiam.
...mam kilka pytań:
-Na jazdach testowych hamulce były dość mierne (samochód 280km przebiegu) - jakie są Twoje doświadczenia? Jak oceniasz hamulce? Czy dotarły się i były bardziej skuteczne po np. 1000km??? Może masz jakieś porównanie do innych samochodów ?
-Jak wygląda wpływ bocznego wiatru na trasie (jeździłem kiedyś Touranem i na trasie nie było najlepiej)?
-Jak oceniasz siedzenia? Czy rzeczywiście siedziska za krótkie, za twarde etc?
z tego co zrozumiałem próbując przetłumaczyć na język polski, twoja konfiguracja to "102 tys netto czyli 130 tys zł gotówką", nie wnikając w nieistotne (jak się zdaje) szczegóły - jakie pakiety, jakie wersje foteli itd. cóż, naprawdę bardzo pomocne.Wachacz pisze: ↑28 mar 2022, 21:34 Ja tam nie wydziwiam u mnie wszystko OK hamulce sprawne ja żadnych jazd testowych nie miałem trochę kegi t rocem potestowałem mam nalatane ok.12500 km jeździ się fajnie siedzenia mi pasują czego chcieć za 102 tys/netto ? W/g mnie nic lepszego się nie kupi,Tak uczciwie brakuje mi praktycznej elektrycznej klapy bagażnika i tyle w temacie.pozdrawiam