aktualizacja nawigacji
Re: aktualizacja nawigacji
Nawet bez Digital Cockpit mozna mieć informacje o nawigacji na ekranie komputera pokładowego między zegarami. U mnie działa to np. dla nawigacji na mapach Apple za pomocą CarPlay.
Tak, można mieć "Informacje o nawigacji" (czyli odległość do następnego skrzyżowania/zjadu i graficzny symbol kierunku) ale nie mapę. Mapę między zegarami to zdaje się można mieć tylko na Digital Cocpit i tylko z nawigacji fabrycznej (jeśli się mylę, proszę poprawcie mnie).
-
Potwierdzam, niestety jedynie fabryczna nawigacja współpracuje z Digital Cocpit. Gdyby też inne działały to VAG by stracił sporo kasy. Natomiast co do wyświetlania "informacji o nawigacji", czyli strzałeczek między analogowymi zegarami to faktycznie niektóre nawigacje komórkowe potrafią współpracować, tak jak napisał #Bronek; a na Androidzie podobno Sygic.
Jako ciekawostkę mogę napisać, że w BMW w wyższych modelach, wyświetlacz cyfrowy obsługuje Google Maps. Rozkminiałem ten temat, bo jako alternatywę do T-Roca brałem pod uwagę X1. Tyle, że on akurat ma tylko i wyłącznie analogowe zegary i nie obsługuje Android Auto
Jako ciekawostkę mogę napisać, że w BMW w wyższych modelach, wyświetlacz cyfrowy obsługuje Google Maps. Rozkminiałem ten temat, bo jako alternatywę do T-Roca brałem pod uwagę X1. Tyle, że on akurat ma tylko i wyłącznie analogowe zegary i nie obsługuje Android Auto
Są dostępne mapy z czerwca 2022 ://app-connect.volkswagen.com/mapupdates/en/car/#/
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Udało mi się zaktualizować mapy (z pendrive'a), ale mimo podstawienia powyższej aktualizacji oznaczenie map w systemie samochodu mam jako 21.11. Czy Wam też tak się prezentuje ta aktualizacja?
Jest problem.
Karta VW 16GB do tej pory wystarczała. Po ściągnięciu aktualizacji z czerwca i usunięciu zbędnych wersji językowych aktualizacja nie mieści się na tej karcie. Testował ktoś jakie jeszcze pliki można bezkarnie usunąć?
Karta VW 16GB do tej pory wystarczała. Po ściągnięciu aktualizacji z czerwca i usunięciu zbędnych wersji językowych aktualizacja nie mieści się na tej karcie. Testował ktoś jakie jeszcze pliki można bezkarnie usunąć?
Za forum skody, w naszym wypadku kasujemy foldery skoda/seat...
In the folder "maps\00\cfg\mapcfg\" delete the highlighted files/folders (basically anything VW or Seat specific):
SEAT (whole folder)
VW (whole folder)
se_default.cfg
vw_default.cfg
You should be left with just the SKODA folder, sk_default.cfg and vw_man.cfg. I didn't delete the file vw_man.cfg as it was the only file what that name format.
Dzięki za pomoc, niestety po usunięciu tej sody i seata nadal brakuje kilku kB. Szukam dalej.