Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
bazylosss

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: bazylosss »

Update od dilera

auto jeszcze nie zeszło z linii produkcyjnej pewnie to nastąpi w następnym tygodniu - transport z Portugalii do salonu w Warszawie do 6 tygodni...

to prawie tyle ile czekało na produkcje od momentu zamówienia :D:D masakra
bazylosss

Panowie, którzy czekaliście na T Roc-a czy to możliwe ze auto może być na produkcji od 2 tygodni?

Doradca w salonie informował mnie dwa tygodnie temu ze auto trafiło na produkcje, ma status montaż karoserii, a do zeszłego piątku nie zjechało jeszcze z lini…

Chyba jak by brakowało jakichś pierdol do złożenia to by go na taśmę nie pchali?
Gutek

Post autor: Gutek »

Moja historia wygląda następująco. Po tym jak inna znana marka wycofała się z umowy, zamówiłem T-roca w pierwszych dniach czerwca. Miał być to rok produkcji oczywiście 2022 ale modelowy 2023. Do produkcji miał wejść w 29 tygodniu. Pod koniec tego (29) tygodnia dealer informuje mnie, że już jest wyprodukowany i ma być ładowany na statek. Do Emden przypłynął około połowy sierpnia. 16.08 wyruszył do Polski. W poznaniu był 26.08 a odebrany 1.09. W międzyczasie dopytywałem dealera o np. silnik i jak się okazało silnik też jest po lifcie, czyli EVO2 z ACTplus.
bazylosss

Gutek pisze: 19 wrz 2022, 7:46 Moja historia wygląda następująco. Po tym jak inna znana marka wycofała się z umowy, zamówiłem T-roca w pierwszych dniach czerwca. Miał być to rok produkcji oczywiście 2022 ale modelowy 2023. Do produkcji miał wejść w 29 tygodniu. Pod koniec tego (29) tygodnia dealer informuje mnie, że już jest wyprodukowany i ma być ładowany na statek. Do Emden przypłynął około połowy sierpnia. 16.08 wyruszył do Polski. W poznaniu był 26.08 a odebrany 1.09. W międzyczasie dopytywałem dealera o np. silnik i jak się okazało silnik też jest po lifcie, czyli EVO2 z ACTplus.

a powiedz proszę czym się charakteryzuje ten "lift" silnika? czy to dotyczy modelu 1,5 TSI ?
Braders

Post autor: Braders »

bazylosss pisze: 19 wrz 2022, 6:05 Panowie, którzy czekaliście na T Roc-a czy to możliwe ze auto może być na produkcji od 2 tygodni?

Doradca w salonie informował mnie dwa tygodnie temu ze auto trafiło na produkcje, ma status montaż karoserii, a do zeszłego piątku nie zjechało jeszcze z lini…

Chyba jak by brakowało jakichś pierdol do złożenia to by go na taśmę nie pchali?
Mój tak samo już 2 tygodnie stoi. VIN jest i na tym koniec.
Gutek

Post autor: Gutek »

Lift silnika dotyczy 1.5 TSI, dokładniej omówione w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=23TN7T1jbzQ Niestety po niemiecku nie rozumiem, a tłumacz google.. no nie radzi sobie :) Głównie to chyba chodzi o trójdrożny katalizator połączony z filtrem cząstek stałych w jeden moduł. Drugie to poprawa ACT - 2 środkowe cylindry pracują przy niskich prędkościach i to potwierdzam.
andy1951

Post autor: andy1951 »

1 i 4 cylinder pracują przy niskich predkosciach
Anjuna

Post autor: Anjuna »

Dla kronikarskiego porządku - zamówienie złożone miesiąc temu, dzisiaj wpadł termin produkcji na drugi tydzień stycznia 2023. Sprawnie:)
Teq123

Post autor: Teq123 »

Może zatem wiesz już coś o cenach w roczniku produkcji 2023?
Edyta

Post autor: Edyta »

Zamówiony 22 czerwca, 37 tydzień produkcji - na koniec planowanego tygodnia (17 września) pojawił się VIN ale znikła wizualizacja, więc idąc tropem wcześniejszych wpisów zakładam że czegoś jeszcze brakuje.
ODPOWIEDZ