Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
bazylosss

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: bazylosss »

Wszystko co będzie produkowane po 48 tygodniu będzie zawieszone, sprawy homologacji i produkcja dopiero w 2023…. Takie info mam od dilera
Patkaakat

Post autor: Patkaakat »

Czyli jakaś nikła szansa ze może do końca roku przyjdzie 😂
generalcez

Post autor: generalcez »

Cześć, T-ROC jest w trasie do Poznania, pociąg wyjechał 12 października, wiecie może jak długo jedzie taki pociąg? ;)
Edyta

Post autor: Edyta »

Mój handlowiec mówił dziś, że transport pociągiem to około 4 dni. W każdym razie do Szczecina ;) Dowiedziałam się również, że sporo egzemplarzy zjechało z taśmy 17 i 18 października, w następny wtorek mam otrzymać informację o przewidywanym terminie rozpoczęcia transportu.
generalcez

Dzięki ;) No tutaj wiadomo tyle, że był Sobie od 19 września w Emdem, 12 października wyruszył koleją do Poznania i na tym się temat urywa hehe
Anjuna

Post autor: Anjuna »

bazylosss pisze: 18 paź 2022, 16:36
Edyta pisze: 18 paź 2022, 15:07 Dziś na stronie vw wyświetliła mi się plansza "aktywuj we connect", dostałam też potwierdzenie od dealera że dzisiaj zakończyli produkcję :)

To gratulacje, ta produkcja to jakaś żenada… doradcy nic powiedzieć nie potrafią sensownego, paranoja normalnie…
A co mają powiedzieć, przejechać się do Portugalii osobiście, żeby wyciągnąć od pracowników fabryki informacje?
Tomekk73

Post autor: Tomekk73 »

Anjuna pisze: 19 paź 2022, 7:42
bazylosss pisze: 18 paź 2022, 16:36
Edyta pisze: 18 paź 2022, 15:07 Dziś na stronie vw wyświetliła mi się plansza "aktywuj we connect", dostałam też potwierdzenie od dealera że dzisiaj zakończyli produkcję :)

To gratulacje, ta produkcja to jakaś żenada… doradcy nic powiedzieć nie potrafią sensownego, paranoja normalnie…
A co mają powiedzieć, przejechać się do Portugalii osobiście, żeby wyciągnąć od pracowników fabryki informacje?
Masz rację, może kiedyś jakaś firma wprowadzi takie coś, że będzie sobie można na stronie śledzić dokładnie co jest zamantowane w aucie a co nie, natomiast cieżko wymagać aby Volkswagen zatrudnił w każdej fabryce (bo przecież nie dotyczy to tylko T Roków) ludzi odpisujących na maile od dilerów z całego świata, co się dzieje z danym autem.
bazylosss

Post autor: bazylosss »

Nie musza jechać do Portugalii, chodzi o to ze wyglada to tak ze doradca sprzedał auto i ma wyjebane. Sztuka jest sztuka zamówione zapłacone a ty sobie czekaj…

Tak nie wyglada profesjonalna sprzedaż, opóźnienia mogą być takie czasy, ale dobrze jest tez wiedzieć czemu, czym to jest spowodowane, czy brakuje śrubki czy jakiegoś sterownika…

Chodzi o kompleksowa obsługę, ja mam niesmak do całej sytuacji, bo tez pracuje w handlu i dla mnie klient jest najważniejszy, i robię wszystko by odpowiadać na jego pytania a nie walić regułki w stylu „wszędzie są opóźnienia” czegoś brakuje ale nie mówią nam czego
xentinel

Post autor: xentinel »

Pracując parę ładnych lat w branży wiem, że niestety doradca nie ma takiej wiedzy na temat poszczególnego egzemplarza, są okólniki, które mówią o opóźnieniach itp., ale to są informacje ogólne a nie, że samochód z danego zamówienia ma opóźnienie, bo brakuje przysłowiowej śrubki, Oczywiście mówię o markach, z którymi mam zawodowo styczność.
generalcez

Jeden z pociągów z Emdem dojechał do Poznania, konkretnie ten z 12 października jak ktoś czeka, także już z górki
ODPOWIEDZ