Cha, cha. Biednie wygląda ale za to bogato jeździ. A na 19-stkach odwrotnie.Wachacz pisze: ↑26 lis 2022, 21:32Takie felgi 16"ma sasiad na swoim T roku bardzo słabo i biednie to auto wygląda na takich małych kółeczkach mam porównanie jak stanę na 17" obok.Ja trafiłem na allegro na 17" idealne jak nówki za ok.900 zł !!!.Slavo_01 pisze: ↑26 lis 2022, 12:53 ja kupiłem takie felgi:
https://www.olx.pl/d/oferta/fabrycznie- ... derIndex=7
Koła Zimowe - spieszmy się kochać lato
Re: Koła Zimowe - spieszmy się kochać lato
Ja piszę o 17" bo tą są optymalne opony do T roca,jeszcze jedno obecnie fachowcy od motoryzacji zalecają takie same rozmiary "koła" zima/lato.pozdrawiamSpinner pisze: ↑26 lis 2022, 21:54Cha, cha. Biednie wygląda ale za to bogato jeździ. A na 19-stkach odwrotnie.Wachacz pisze: ↑26 lis 2022, 21:32Takie felgi 16"ma sasiad na swoim T roku bardzo słabo i biednie to auto wygląda na takich małych kółeczkach mam porównanie jak stanę na 17" obok.Ja trafiłem na allegro na 17" idealne jak nówki za ok.900 zł !!!.Slavo_01 pisze: ↑26 lis 2022, 12:53 ja kupiłem takie felgi:
https://www.olx.pl/d/oferta/fabrycznie- ... derIndex=7
Oto przyklad, wersja premium sport.
Koła stalowe i 16”, jak dla mnie jeździ się super, kwestia wyglądu to kwestia indywidualna, ale bez przesady że są to „małe kółka”…
Letnie mam 17” i o wiele wygodniejsze są te 16stki
Koła stalowe i 16”, jak dla mnie jeździ się super, kwestia wyglądu to kwestia indywidualna, ale bez przesady że są to „małe kółka”…
Letnie mam 17” i o wiele wygodniejsze są te 16stki
- Załączniki
-
- A0A57E9B-D269-48E9-9D5C-1BF3042C3453.jpeg (188.9 KiB) Przejrzano 1766 razy
Którzy fachowcy i jakie argumenty?
Czytam w Auto Świecie,na TVN Turbo itp.myslę że się ludzie znają ? Po 2 a dlaczego nie takie same w czym to przeszkadza kierowcy amatorowi,nawet estetycznie ładniej wygląda,w poprzednich autach robiłem po staremu w nowym T roku mam 17" zima/lato i śmigam jest OK ! i nie ma co tego rozkładać na czynniki pierwsze,robić jak komu pasuje.pozdrawiam
Długoterminowa prognoza meteo, kolejny rok z rzędu, potwierdza bezsens wynalazku zwanego oponą "zimową". Mam nadzieję, że ze względu na przymiotnik "zimowa" będzie miała większą kaloryczność niż "letnia" i lepiej nada się do hajcowania w piecu.
Absolutnie się nie zgadzam, przede wszystkim zależy to od tego w jakim regionie Polski, Europy czy świata mieszkasz
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Poza tym opona zimowa to nie tylko śnieg, ale również temperatury w okolicy "zera". Mieszanka "zimowa" ma zupełnie inny współczynnik tarcia przy np. 2st.C niż opona "letnia".
Moi drodzy, przestańmy opowiadać sobie truizmy chociaż faktycznie, wszystko zależy od tego gdzie jeździmy. W rejonie mojego zamieszkania i przemieszczania się, średnia temperatura w okresie zimowym nie spada poniżej +5, a to oznacza, że łatwiej ścieralna, miękka guma zimówek powoduje drastyczne wydłużenie drogi hamowania.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021