Instrukcja obsługi

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Leo

Re: Instrukcja obsługi

Post autor: Leo »

https://userguide.volkswagen.de/public/vin/login/de_DE tu masz instrukcję, ale musisz mieć VIN. Wpisz ten VIN: WVGZZZA1ZMV164785 .
Wachacz

Post autor: Wachacz »

Szczerze mówiąc tego nie da się czytać czyli "dużo słów a mało treści"sam do wszystkiego dojdziesz 10 razy szybciej.O czym byś nie czytał jest tam dużo za dużo napisane a w sumie nic,jakby nie możn było w kilku zdaniach zrozumiałe.Od 1,5 roku niczego tam nie wyczytałem,jak zacząłem temat nawigacji to dopiero kolega w kilku ruchach w praktyce pokazał mi poszczególne działania z instrukcji ja nie mogłem tego połapać ?.Można poczytać o poszczególnych sygnałach ikonach itp.co znaczą i pokazują,jest też wklejka z winem i specyfikacją samochodu w kodach,leży nie używam dostaniesz razem z autem w ciemnym etui ładnie wygląda.Zaznaczam że to tylko moje zdanie.pozdrawiam
Wachacz

Sprawdziłem na allegro są w Polskiej wersji do kupienia 189 zł i inne wejdź na allegro i kup.pozdrawiam
Leo

Post autor: Leo »

"Cześć, czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji i obsługi t-roca i chciałby się podzielić? Poczytałbym w czasie czekania na samochód tych kilku miesięcy. :D" - To było pytanie, a nie czy komuś chce się czytać czy nie.
Wachacz

Ja nie wnikam czy chce się komuś czytać czy nie to tylko twoja sprawa jak jesteś w stanie to czytać-powodzenia.Ja piszę z mojego doświadczenia już to przerabiałem jak każda instrukcja "dużo słów mało przydatnej treści" ja osobiście niczego konkretnie się nie dowiedziałem,próbowałem temat nawigacji ? kolega pokazał mi to w kilku ruchach w praktyce ! W instrukcji jest kilka stron ! to tylko tyle w sprawie instrukcji zaznaczam to tylko moje wspomnienia.pozdrawiam
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Zrób tak jak napisał Leo, ja przed odbiorem t-roca, czytałem instrukcję w wersji elektronicznej. Instrukcja jest napisana prostym i zrozumiałym językiem. Jest tam dużo przydatnych informacji np. jak czasowo wyłączyć dostęp bezkluczykowy (zapobiega to kradzieży "na walizkę"). Dlaczego unikać jazdy z prawie pustym bakiem zwłaszcza pod górkę np. do garażu. Co zrobić żeby uruchomić samochód w sytuacji gdy rozładowała się bateria w pilocie, a nie masz możliwości jej wymiany itp.
Mun

Post autor: Mun »

W instrukcji jest również procedura włączenia/wyłączenia AUTO-HOLD i wiele innych ważnych informacji. Niektóre są bardziej inne mniej oczywiste ale tak to jest z instrukcjami. Pisane są dla potencjalnych posiadaczy aut z dużym doświadczeniem i bez doświadczenia. Polecam czytać, czytanie zawsze poszerza horyzonty 😊.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
Mun

Post autor: Mun »

Leo pisze: 10 gru 2022, 23:00 "Cześć, czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji i obsługi t-roca i chciałby się podzielić? Poczytałbym w czasie czekania na samochód tych kilku miesięcy. :D" - To było pytanie, a nie czy komuś chce się czytać czy nie.
I co zdobyłeś tą istrukcję? Zapodaj na jakim jesteś poziomie oczekiwania na Troca może spróbuję coś doradzić.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
ODPOWIEDZ