Ceny waszych t-roc ów i rabaty
Re: Ceny waszych t-roc ów i rabaty
Z przykrością stwierdzam dla kolejnych nabywców T-Roca, że jeden z rabatowych elementów zniknął w konfiguratorze tj. rabat 6000 zł od VW
Jest możliwość , że wejdzie jakiś większy rabat?
1.5 DSG 6,0 spalanie
Sprawdziłem w cenniku na stronie VW - rabat nadal widnieje. Tymczasem w konfiguratorze dotyczącym T-Roca (czy Tiguana i T-Crosa) już ich nie ma!
Moi drodzy, to nie jest żaden rabat! To jest po prostu sposób na sterowanie ceną bez wdawania się w szczegóły, jaki element w konfiguratorze i o ile podrożał. Polski konfigurator był jedynym w Europie gdzie występowała kuriozalna opcja pod nazwą "rabat". W konfiguratorach niepolskich, jak chciano zmienić cenę to po prostu zmieniano poszczególne pozycje konfiguratora. Ciekawe, czy ktoś przy konfigurowaniu i późniejszym zamawianiu, tak dla widzimisię, nie zaznaczył tej opcji? Rabatem jest to co "wypłaczesz" u dealera a nie to co dostajesz z definicji i co jest tylko chwytem propagandowym p.t.: "patrzcie jakie to sute rabaty u tego VW".
Nie? Wejdzie 12% podwyżka od nowego roku, nie wiem na jakiej epoce się co niektórzy zatrzymali, czasy gdy za darmo dostawano koła zimowe, dywaniki, kartę paliwową, szczeniaczka, sadzonkę i -60% rabatu na dostępne od ręki auto z dieslem minęły. Co więcej, Volkswagen szykuje się już do modelu agencyjnego, w którym dealerzy nie będą już bezpośrednio sprzedawać auta, tylko będą pośrednikami bez uprawnień do rabatowania. Ale się dziady zdziwią, teraz już tylko zostaną targowiska PRL-owskie gdzie będzie można po turecku się o wszystko targować
A to dziwne ja kilka tygodni temu dostałem przy odbiorze vaga komplet kół na zimę.
Jeszcze w tamtym tygodniu u dealerów VW proponowali nam a to koła czy pakiet serwisowy.
Jeszcze w tamtym tygodniu u dealerów VW proponowali nam a to koła czy pakiet serwisowy.
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Tak ponieważ nowe auta wyposażone są w całosezonowe opony i nie każdemu one pasują, dlatego proponują nie koła lecz opony zimowe.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Ja akurat wolałbym opony wielosezonowe.
Troc ma być autem na najbliższą okolicę.
Na śniegu mam okazję jeździć czym innym.
Troc ma być autem na najbliższą okolicę.
Na śniegu mam okazję jeździć czym innym.
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Jestem tego pewien ponieważ ostatnio znajomy odbierał crossa i zaistniała taka sytuacja.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport