Ceny waszych t-roc ów i rabaty
Re: Ceny waszych t-roc ów i rabaty
Czy ktoś chce powiedzieć, że T-Roc'i, fabrycznie, wyposażane są w opony wielosezonowe? Bez żartów, proszę.
Ale rabat 6 000 praktycznie zniknął już w pierwszej połowie 2022, gdy VW podniósł cenę T-Roc Style 1.5 AT z 134 590 PLN na 139 590 PLN.
Równie dobrze mogliby teraz dodać do konfiguratora rabat 30 000 ustawiając cenę bazową na 169 590 PLN.
Klient chce wysoki rabat, to dostanie
No i taki jest właśnie propagandowy sens, czy raczej bezsens, tej socjotechniki zwanej przez VW , he,he, "rabatem". Tylko u nas, w kraju nad Wisłą, VW w ten prymitywny sposób, wali klienta w rogi. Ale jak widać klient to lubi. Lubi być "zrabatowany" cokolwiek miałoby to oznaczać. Dlaczego np. niemiecki konfigurator nigdy zawierał kretyńskiej opcji wyposażenia pod nazwą "rabat", który sobie możesz wybrać, albo w zależności od fantazji nie wybierać? Jak widać ostatnio ustalona cena bazowa była zbyt mało naciągnięta, tak, że aż nawet likwidacja "rabatu" nie starczyła dla utrzymania zysku. Jak kupowałem moje autko i oczywiście, dobrym bliskowschodnim obyczajem, próbowałem "negocjować" cenę to młodzian w garniturze, w pierwszych słowach rozpoczął od "...przecież dostał pan już tyle katalogowego rabatu!" Dopiero jak został sprowadzony do parteru i zrównany z glebą to zaczął rozmawiać jak dorosły z dorosłym.darkovy pisze: ↑19 gru 2022, 9:56Ale rabat 6 000 praktycznie zniknął już w pierwszej połowie 2022, gdy VW podniósł cenę T-Roc Style 1.5 AT z 134 590 PLN na 139 590 PLN.
Równie dobrze mogliby teraz dodać do konfiguratora rabat 30 000 ustawiając cenę bazową na 169 590 PLN.
Klient chce wysoki rabat, to dostanie
-
VW polska trzyma te rabaty jako zawór bezpieczeństwa między innymi na zmianę kursu PLN/EURO.
Usunięcie rabatu zajmuje jeden dzień, zmiana całego cennika może trwać tygodnie.
Swoją drogą, ciekawe jak podchodzą do tego w Skodzie "produkowanej za korony".
Ale trzeba przyznać, że sprzedawcy lubią pojechać w tym temacie po bandzie.
Usunięcie rabatu zajmuje jeden dzień, zmiana całego cennika może trwać tygodnie.
Swoją drogą, ciekawe jak podchodzą do tego w Skodzie "produkowanej za korony".
Ale trzeba przyznać, że sprzedawcy lubią pojechać w tym temacie po bandzie.
Rabat 6 tys jest nadal sprawdziłem w salonie
Uff! Rabat 6000 zł pojawił się ponownie w konfiguratorze.
Podobno od dzisiaj 3% ceny do góry, i za chwilę 3% wyposażenie dodatkowe ma podrożeć. Info od handlowca.
Cennik VW już zmieniony w "górę", a tym czasem Lexus UX "w dół".