Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Ziomekatomek

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Ziomekatomek »

Mnie strasznie bawi, że Cupra jest w stanie ogarnąć konfiguracje i jak czegoś na fabryce nie ma to nie da się tego konfigurować i zamówić. Generalnie przy niektórych opcjach wprost piszą, że czas oczekiwania może się wydłużyć znacząco, a VW tego nie ogarnia :D
andy1951

Post autor: andy1951 »

A Cupra to też VW
Daro2

Post autor: Daro2 »

baxior pisze: 24 gru 2022, 11:00
Daro2 pisze: 23 gru 2022, 22:13
baxior pisze: 23 gru 2022, 21:46 Daro2 masz przykład, więc nie pisz głupot, że im więcej dobierasz tym dłużej czekasz....
Nie pisze głupot, opieram się na tym co kilka stron wcześniej było napisane i na tym że sam czekam 8 miesięcy, może jak jesteś taki oblatany to napisz mi dlaczego tyle czekam i większaść na tym forum, a może tylko ja mam pecha? Masz jakieś personalne problemy do mnie bo nie rozumiem?
Mało uważnie czytałeś.
Jeśli brak półprzewodnika, bo fabryki stały między innym z powodu covid to nie ma znaczenia jaką wersję i jak wyposażoną wybrłeś. "Bogaty" czy "biedny" tak samo będzie stał i czekał.
Spokojnych i Wesołych Świąt i cierpliwości życzę.
Dziękuję Baxior Tobie też życzę spokojnych i radosnych świąt
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
Awatar użytkownika
Marecki1976

Post autor: Marecki1976 »

Galux20 pisze: 24 gru 2022, 8:17 A dlaczego się dziwisz .
Jest robota , jest zapłata.
Z takim podejściem to podejrzewam że musisz pracować w serwisie VW 😀
Kończąc temat TRoca życzę wszystkim przede wszytkim
Zdrowych spokojnych św Bożego Narodzenia .
T-Roc 1.5 《30.12.2022》
Galux20

Post autor: Galux20 »

Nie , nie pracuje.
Serwisuje u nich kilka aut.
Nawet jak mi umyją samochód przy jakiejś okazji to zawsze płacę.
Lepiej z tym się czuję .

Wesołych świąt bwszystkim
Pokoju i miłości w rodzinie
1.5 DSG 6,0 spalanie
Waneta_PL

Post autor: Waneta_PL »

Witam
Wreszcie i u mnie coś się zmieniło
auto 23.12 wyruszyło z Portugalii.
Produkcja zakończona 17.10.
andy1951

Witam 24 grudnia wyruszyła Parana do Emden statek rozładowany przywiózł niewiele samochodow ok 900 sztuk dzisiaj wypływa do Anglii.
Na szczęście zabrał mojego T roc-a odbiór pierwszy tydzień stycznia czekałem przeszło 7 miesięcy.
Tak na marginesie niemcy austryjacy mają takie same problemy ja my też dlugo czekają .
Emden to port przeładunkowy do samochodów VW z tego portu wysyłane są samochody do wszystkich zamorskich krajów świata dodatkowo w Emden pracuje ogromną fabryka VW produkującą ID 4 dziennie 600 samochodów.
Pozdrawiam
Daro2

Waneta_PL pisze: 28 gru 2022, 11:37 Witam
Wreszcie i u mnie coś się zmieniło
auto 23.12 wyruszyło z Portugalii.
Produkcja zakończona 17.10.
Dwa miesiące stał i czekał na transport?
No to ja se jeszcze niesiąc poczekam zanim go łaskawie załadują
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
andy1951

Być może brakuje jakiegoś sterownika produkcja mojego T roc skończyła się 15 wrzesnia i czekalem brakowało jakiegoś sterownika .
Być może jest inny problem w samym Emden miejscem do parkowania samochodow na rozładunek i zaladunek czeka tysiące samochodow .
Jeżeli 24 grudnia został załadowany to na początku stycznia pojawi się w salonie .
Daro2

andy1951 pisze: 28 gru 2022, 17:05 Być może brakuje jakiegoś sterownika produkcja mojego T roc skończyła się 15 wrzesnia i czekalem brakowało jakiegoś sterownika .
Być może jest inny problem w samym Emden miejscem do parkowania samochodow na rozładunek i zaladunek czeka tysiące samochodow .
Jeżeli 24 grudnia został załadowany to na początku stycznia pojawi się w salonie .
A diler ma taką wiedzę że czegoś brakuje i stoi na parkingu? Bo mi powiedział że auto czeka na transport, na razie mam brak kontaktu z dilerem ale w styczniu chciałbym odebrać, od 24,11 stoi niby w porcie
ODPOWIEDZ