Słusznie! Sama nazwa wskazuje, że korek musi być z korka.
T-Roc R i docieranie
Re: T-Roc R i docieranie
Dokładnie tak. Deutschland muss sparen bo zaczyna się sypać.Marecki1976 pisze: ↑08 sty 2023, 20:23 A to z tej brakującej pokrywy plastykowej silnika wytopili miskę olejową Oszczędności muszą być. Nie chce mi się aż zaglądać pod spód co oni tam jeszcze przyoszczędzili, ale chyba muszę wejść do kanału i
zerknąć choć myślałem że jak trochę się ociepli i zrobię chociaż z 1000km.
Pod spodem jest ładnie zaizolowany, lepiej niż mój drugi samochód 9 letni ford i 2 letnia ibiza żony. Nie jest tak źle
- Marecki1976
A tak propo tego docierania jesli juz jest temat na niskich obrotach to się zastanawiam a czy nie przymulimy
DPFa ?
DPFa ?
T-Roc 1.5 《30.12.2022》
Nic nie przymulisz, normalnie jeździsz, na trasie 140 obroty powinny być w granicach 2200 nie przyśpieszasz na maksa tylko dostojnie dwa tysiące przeleci dość szybko, pójniej można już jeździć bardziej agresywnie. Po pięciu tysiącach zmieniasz olej i ogień
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
- Marecki1976
U mnie nie jest teraz ciekawie w tym półroczu bo w 99% będzie robiło tylko krótkie trasy 10km do pracy i 10km z pracy, od czasu do czasu z 20km miasto.
Jedynie mam takiej prostej trasy bez ograniczeń z 5km do pracy i tam zawsze butowałem inne auta .
Najwyżej trzeba będzie od czasu do czasu wyskoczyć na trasę.
Jedynie mam takiej prostej trasy bez ograniczeń z 5km do pracy i tam zawsze butowałem inne auta .
Najwyżej trzeba będzie od czasu do czasu wyskoczyć na trasę.
T-Roc 1.5 《30.12.2022》
Jeździć dynamicznie w całym zakresie obrotów po rozgrzaniu auta , miasto jest idealne do docierania.
Podzielam Twój pogląd, podobnie użytkuję samochód. Miasto jest bardzo dobre na docieranie - pod warunkiem osiągania właściwej temperatury roboczej silnika. Duża zmienność obciążenia, różny poziom obciążenia turbiny. Po rozgrzaniu silnika należy korzystać z samochodu w pełnym zakresie dopuszczonym przez producenta. Traktuję tak samochody od 20 lat i się sprawdza, nigdy nie dolewałem oleju, nie miałem też problemów z DPF - nawet jeżdżąc dużo po mieście.
Obroty w pełnym zakresie ????Slavo_01 pisze: ↑10 sty 2023, 12:04Podzielam Twój pogląd, podobnie użytkuję samochód. Miasto jest bardzo dobre na docieranie - pod warunkiem osiągania właściwej temperatury roboczej silnika. Duża zmienność obciążenia, różny poziom obciążenia turbiny. Po rozgrzaniu silnika należy korzystać z samochodu w pełnym zakresie dopuszczonym przez producenta. Traktuję tak samochody od 20 lat i się sprawdza, nigdy nie dolewałem oleju, nie miałem też problemów z DPF - nawet jeżdżąc dużo po mieście.
Puknijcie się w te puste łby i nie piszcie bzdur.