Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
bazylosss

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: bazylosss »

Nie wiem jak u was ale te dziady z Portugalii nie mogą już równe 2 miesiące zapakować auta na statek i wysłać do Niemiec..

To jest jakaś parodia łańcucha dostaw jaką odpierdziela importer i cała grupa VW Polska….
Braders

Post autor: Braders »

Masz pecha .... obstawiam, że dealer nie zaproponuje Ci za to żadnego bonusu.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

W polskiej TV przestano już emitować reklamy z T-ROC, więc chyba mają już pełne zeszyty zamówień. Ja ze swoim skromnym czasem 1,5 m-c oczekiwania nie mam więc pewności, czy na urlop w lipcu zdążą wepchnąć moje auto na ten nieszczęsny statek :)
Daro2

Post autor: Daro2 »

bazylosss pisze: 09 sty 2023, 17:35 Nie wiem jak u was ale te dziady z Portugalii nie mogą już równe 2 miesiące zapakować auta na statek i wysłać do Niemiec..

To jest jakaś parodia łańcucha dostaw jaką odpierdziela importer i cała grupa VW Polska….
Nie jesteś sam, mój stoi od 24 listopada, a zobacz ilu ludzi nie jest tu na forum i czeka :lol:
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
Mun

Post autor: Mun »

:oops: Dla mnie sytuacja przedłużającego oczekiwania na zamówione auto przybiera wyjątkowy bezczelny i arogancki charakter. To że czasami mogą zdarzyć się sytuacje nieprzewidziane jest dla mnie zrozumiałe. Lecz wyjaśnienie nam czekającym klientom takiej sytuacji tym bardziej, że dokonaliśmy wpłaty zadatku/zaliczki pewnie w różnej wysokości jest wyjatkowym lekceważeniem. Nasuwają mi się skojarzenia czy przypadkiem nasze zamówione samochody nie zostały w trakcie transportu mechanicznie uszkodzone ( znam taki przypadek u innego niemieckiego producenta) i naprawa ta właśnie opóźnia odbiór. Oczywiście niczego nie sugeruję lecz brak wyjaśnień nasuwa takie skojarzenia. Wcześniej odwiedzałem dilera i za każdym razem robił słodkie oczy ' nie wiem co się dzieje' . Nie wierzę w wersję, ze to tylko z moją furką takie opóźnienia. Sprzedawca zna ogólną sytuację lecz brak mu cywilnej odwagi stwierdzenia , że to nagminne działania. Inny koreański sprzedawca określał czas oczekiwania do 1 roku. I to było dość uczciwe postawienie sprawy. Każdy ma jakieś plany, zamraża niemałą gotówkę a tu takie numery. Pewnie autko rozkoszne ale działania wytwórcy/sprzedawcy wyjątkowo wredne 😡
Ostatnio zmieniony 09 sty 2023, 21:50 przez Mun, łącznie zmieniany 2 razy.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
andy1951

Post autor: andy1951 »

Ja czekałem 238 dni brakowało niektórych sterowników a że chciałem samochód na ful to czekałem
Samochód zszedł z taśmy w 37 tygodniu z powodu brakow stał prawie 4 miesiace
Golf wstrzymał produkcję z powodu braku komponentów
Odbiór koniec 4 kwartału
Mun

Post autor: Mun »

andy1951 pisze: 09 sty 2023, 21:38 Ja czekałem 238 dni brakowało niektórych sterowników a że chciałem samochód na ful to czekałem
Samochód zszedł z taśmy w 37 tygodniu z powodu brakow stał prawie 4 miesiace
Golf wstrzymał produkcję z powodu braku komponentów
Odbiór koniec 4 kwartału
Mój podobnie wyposażony choć może ciut niżej i doopa ☹. Łudzę się, że jutro, choć jutro to dziś tyle że jutro ( Mrożek). Pokaż swoje cacko w innym temacie, będzie czego zazdraszczać 😅.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
Edyta

Post autor: Edyta »

bazylosss pisze: 09 sty 2023, 17:35 Nie wiem jak u was ale te dziady z Portugalii nie mogą już równe 2 miesiące zapakować auta na statek i wysłać do Niemiec..

W moim przypadku to już prawie 3 miesiące od zakończenia produkcji i dalej to już czeski film - nikt nic nie wie :roll:
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Czy jest jakaś prosta zależność pomiędzy czasem oczekiwania a rodzajem wersji (dodatków)?
baxior
Kontakt:

Post autor: baxior »

Y@rek pisze: 09 sty 2023, 22:48 Czy jest jakaś prosta zależność pomiędzy czasem oczekiwania a rodzajem wersji (dodatków)?
Nie ma żadnej, ponieważ jeśli czegoś brakowało od początku panowania covid to były to półprzewodniki, a te są potrzebne w każdym egzemplarzu😉
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami😉
Maj 2021
ODPOWIEDZ