Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Już dwie osoby potwierdziły opóźnienia przy wyborze tylnej elektrycznej klapy i czujników martwego pola. Proszę o kolejne wpisy z potwierdzeniem lub nie...
U mnie style 1.5 DSG - elektryczna klapa, ergoactive, grzana kierownica, kamera cofania, pakiety komfort, style i black. Produkcja trwała 2 miesiące, zakończyła się 17 października i samochodu nadal nie ma.
Sprzedawca , który mi sprzedaje dostawcze zamówił troca life 1.5
. Zamawiał pod koniec grudnia.
Termin odbioru początek marca
. Zamawiał pod koniec grudnia.
Termin odbioru początek marca
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Vw przysłał mi info o zatwierdzonym tygodniu produkcyjnym.
Czyli jest tak:
Zamówienie 10.12.2022
Plan produkcji 6-12.02.2023
Czyli jest tak:
Zamówienie 10.12.2022
Plan produkcji 6-12.02.2023
U mnie R line dsg klapa automatyczna czujniki pakiet Black i inne pierdoly.. auto status w produkcji miał od września do początku listopada czegoś brakowało. Teraz już podobno na placu importera i No właśnie czy zastawione innymi autami ze nie nie mogą go załadować…
Diler twierdzi ze importer nie odpowiada czemu od dwóch miesięcy jest jakiś problem…
Paranoja
Diler twierdzi ze importer nie odpowiada czemu od dwóch miesięcy jest jakiś problem…
Paranoja
Przed chwilą miałem telefon od dealera
Zamówienie z grudnia potwierdziło się na 6 tydzień roku .
Wiadomo , że jest jakaś opcja na zwłokę typu miesiąc czy dwa .
Generalnie pula aut na Polskę ma być większa , niż w 22r.
.
Zamówienie z grudnia potwierdziło się na 6 tydzień roku .
Wiadomo , że jest jakaś opcja na zwłokę typu miesiąc czy dwa .
Generalnie pula aut na Polskę ma być większa , niż w 22r.
.
1.5 DSG 6,0 spalanie
Niestety tydzień produkcji to nie wszystko. Moje zamówienie jest z połowy listopada z "szacunkowym" terminem produkcji na 5 tydzień roku, ale odbiór jest już wielką niewiadomą.
Zdaje się, że zostałem jednym z najdłużej czekających na T-Roca, zamówienie 27.06.2022 r.
Zamawiałem v. Style 1.5 DSG 7, pakiet komfort, Easy Open&Close, szyby przyciemniane, kamera cofania, Travel Assist High, kolor ascot gray.
W poniedziałek rozmawiałem z dealerem, info jest takie: problemy z podzespołami do Travel Assist High, czujnikami martwego pola.
Zresztą to co mówi dealer potwierdza wywiad, przeprowadzony z którymś z v-ce Prezesów VW o kłopotach na rynku z podzespołami produkowanymi w Chinach, z powodu Covid-19 Chinole siedzieli w domach nie pracowali, do tego dochodzi embargo USA na części i podzespoły elektroniczne (być może ktoś to jeszcze czytał oprócz mnie) .
T-Roc w v LIFE oraz niektóre w v STYLE bez "udziwnień" był produkowany raczej bez większych opóźnień. Znajoma na początku września 2022 zamówiła auto, w grudniu już nim jeździła, właśnie w v LIFE.
Cała reszta która zeszła z taśm montażowych czeka na brakującą elektronikę, ta jeśli się pojawia to montowana jest wg jakieś tam strategii.
Ja na razie czekam cierpliwie, mam dobrze wynegocjowaną cenę, tak mi się wydaje , ponadto auta drożeją i będą drożeć dalej. "Tanio" to już było.
Pozdrawiam.
Zamawiałem v. Style 1.5 DSG 7, pakiet komfort, Easy Open&Close, szyby przyciemniane, kamera cofania, Travel Assist High, kolor ascot gray.
W poniedziałek rozmawiałem z dealerem, info jest takie: problemy z podzespołami do Travel Assist High, czujnikami martwego pola.
Zresztą to co mówi dealer potwierdza wywiad, przeprowadzony z którymś z v-ce Prezesów VW o kłopotach na rynku z podzespołami produkowanymi w Chinach, z powodu Covid-19 Chinole siedzieli w domach nie pracowali, do tego dochodzi embargo USA na części i podzespoły elektroniczne (być może ktoś to jeszcze czytał oprócz mnie) .
T-Roc w v LIFE oraz niektóre w v STYLE bez "udziwnień" był produkowany raczej bez większych opóźnień. Znajoma na początku września 2022 zamówiła auto, w grudniu już nim jeździła, właśnie w v LIFE.
Cała reszta która zeszła z taśm montażowych czeka na brakującą elektronikę, ta jeśli się pojawia to montowana jest wg jakieś tam strategii.
Ja na razie czekam cierpliwie, mam dobrze wynegocjowaną cenę, tak mi się wydaje , ponadto auta drożeją i będą drożeć dalej. "Tanio" to już było.
Pozdrawiam.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
-
Cala nadzieja w tym ze Troc z w miarę podstawowym wyposażeniem może nie czekać w kolejce na podzespoły…
Chyba nie jesteś najdłużej oczekującym ja czekam już 242 dni bedze w poniedziałek czyli dzień odbioru samo hod już stoi u dileraIndi pisze: ↑13 sty 2023, 15:05 Zdaje się, że zostałem jednym z najdłużej czekających na T-Roca, zamówienie 27.06.2022 r.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam