Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Edyta

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Edyta »

Daro2 - w moim przypadku minęło 15 tygodni od zakończenia produkcji do pojawienia się w Emden. Potem kolejne 3 tygodnie zanim z Emden wyjechał. Mam nadzieję że Twój też niedługo ruszy.
bazylosss

Post autor: bazylosss »

no właśnie ...

zależy co kto rozumie przez zakończenie produkcji, VIN nie jest wyznacznikiem zakończenie produkcji...

jeśli liczyć od VIN to u mnie VIN pojawił się we wrześniu

a auto wypłynęło pod koniec stycznia

i różne są teorie że albo jakieś czujniki martwego pola, albo elektrycznie otwierana klapa bagażnika...

po prostu kopnać w dupe dilera albo czekac, co jest wkurwiające patrząc na moją irytację...
Edyta

Pisząc o zakończeniu produkcji mam na myśli status CP8 :)
finex13

Post autor: finex13 »

Edyta pisze: 22 lut 2023, 11:53 Update: mój wczoraj ruszył z Emden do Poznania :)
Skąd masz to info? To być moze i mój jedzie bo w Emden podobno przypłynął 16 lutego
finex13

finex13 pisze: 22 lut 2023, 14:24
Edyta pisze: 22 lut 2023, 11:53 Update: mój wczoraj ruszył z Emden do Poznania :)
Skąd masz to info? To być moze i mój jedzie bo w Emden podobno przypłynął 16 lutego. Czy takie info masz od dealera?
Edyta

Info od dealera - stał w Emden 3 tygodnie zanim załadowali do na pociąg.
finex13

Edyta pisze: 22 lut 2023, 14:28 Info od dealera - stał w Emden 3 tygodnie zanim załadowali do na pociąg.
Dziękiza info to być może mój się załapał na transport bo Patarą przypłynął 16 lutego
andy1951

Post autor: andy1951 »

W gwoli ścisłości pojawiały się komentarze że Niemcy są preferowani w terminach odbioru Troc-a ale i tam trzeba czekać nawet 8 miesięcy.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

andy1951 pisze: 22 lut 2023, 16:41 W gwoli ścisłości pojawiały się komentarze że Niemcy są preferowani w terminach odbioru Troc-a ale i tam trzeba czekać nawet 8 miesięcy.
Rynek niemiecki jest wielokrotnie większy, a klienci dużo bogatsi. Większość samochodów jest tam zamawianych z bogatszym wyposażeniem niż "przeciętna" w PL i dlatego ta preferencja. Na niektóre modele VW czeka się ponad 11 miesięcy, ale dilerzy u tym informują przed złożeniem zamówienia. Mój diler "zapewniał" dostawę w 2 miesiące, ale chyba tylko dlatego abym nie poszedł do innego salonu konkurencyjnej marki. Widocznie chciał zamknąć rok większą "sprzedażą". U mnie już dawno minął 3 miesiąc, a z tego co spotkało niektórych z Was - jeszcze długo poczekam.
maciej.plock

Post autor: maciej.plock »

Kolejna szansa na auto… z GB wypłynął statek Parana do Portugali, na miejscu będzie 26.02 o 6 rano. Pewnie 5-6.03 w Emden…

Z kolei Patara czeka na wejście do portu w Hiszpani, oby po rozładunku popłynął po T-rocki bo ma już bliziutko…
ODPOWIEDZ