1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
The Rock

Re: 1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu

Post autor: The Rock »

jodrak pisze: 11 mar 2019, 21:08Uznali mi błąd byłego samochodu ale salon nie chciał przejąć leasingu bank natomiast nie chciał zwrócić wplaconej 45% zaliczki ani rat wypłacanych przez rok
Bo to nie tak się załatwia - ani salon nie jest od przejmowania leasingu, ani leasingodawca od zwracania całej wpłaconej kwoty, bo dołożyłby do interesu.

Jeśli już to występuje się do leasingodawcy o odstąpienie od umowy - jeśli salon się poczuwał, to przyjąłby samochód, a leasingodawcy zwróciłby cenę zakupu. Wtedy umowa zostałaby rozliczona, leasingodawca pobrałby sobie pozostałe do końca leasingu raty (zdyskontowane), a resztę zwróciłby Tobie.

Opisane masz to mniej więcej tutaj: https://www.fmleasing.pl/porady/leasing ... u-leasingu
jodrak

Post autor: jodrak »

Cóż moge dodać widocznie miałem złych prawników i rzeczoznawców😉. Ja myślę że 3 lata walki nauczyły mnie jednego ten typ tak ma. Dodam jeszcze jedno vw przyznał się do jawnego oszustwa z manipulacją spalin i co zwraca pieniądze . W Polsce jest założone stowarzyszenie pokrzywdzonych przez vw liczy kilka tyś członków odbyło się kilka spraw i nic sąd Polski nie może rozpatrywać tego roszczenia. Proste to niestety nie jest .
bgd

Post autor: bgd »

Czy może się ktoś wypowiedzieć na forum kto ma silnik 1,5 manual i samochód nie szarpie podczas ruszania?
jodrak

Byłem na forum skody karoq (temat ruszanie na 1 biegu)ktoś odebrał nową skodę i nie ma szarpania
The Rock

jodrak pisze: 12 mar 2019, 20:18 Byłem na forum skody karoq (temat ruszanie na 1 biegu)ktoś odebrał nową skodę i nie ma szarpania
Nie ma, czy właściciel jeszcze nie doświadczył? :)
jodrak

Tego to ja już nie wiem ale celne pytanie. Ja też na początku wmawiałem sobie że nie umiem ruszać.😁
Tiggy

Post autor: Tiggy »

The Rock pisze: 12 mar 2019, 21:06
jodrak pisze: 12 mar 2019, 20:18 Byłem na forum skody karoq (temat ruszanie na 1 biegu)ktoś odebrał nową skodę i nie ma szarpania
Nie ma, czy właściciel jeszcze nie doświadczył? :)
Tak jest - dajmy mu miesiąc ;) Jak dalej będzie twierdził, że jest OK - możemy to uznać za dobry znak :lol:
The Rock

No niestety - wygląda na to, że przyzwyczajenia i warunki w jakich się poruszamy mają tu kluczowe znaczenie. Wystarczy przypomnieć przypadek kolegi paulr: http://www.t-rocforum.pl/viewtopic.php? ... 1248#p1248, który T-Rociem jeździ już chyba sporo ponad pół roku i dopiero jak Tiggy poprowadziłeś za rękę jak to wywołać, to okazało się, że u niego też jest.

Ja wspominałem już, że sam teź jeździłem przez jakiś czas T-Rociem 1.5 TSI manual i ani razu nie miałem tego efektu, ale obecnie jestem prawie pewien, że to po prostu tylko dlatego, że akurat jeździłem w sposób i w warunkach, które tego nie wywoływało.

jodrak - jak jesteś zarejestrowany na tamtym forum, to wrzuć mu instrukcję taką jak tiggy i będzie wiadomo... :)
Lukaszp125

Post autor: Lukaszp125 »

HEJ.
Ja mam.t roca 1.5 manual od lipca
i przejechane 5500 tyś km szarpanie (mulenie ) występowało go jak był start stop właczony jak się go wyłączy to super chodzi
Barcisz

Post autor: Barcisz »

Przed chwilą wróciłem od dealera. Po jeździe na zimnym silniku wersją 1.5 TSI DSG problem nie występuje. Uff 10 miesięcy czekania i się opłaciło. Odbieram we wtorek.
Pozdrawiam
Bartek
T-roc SE 1.5 DSG z masa dodatkow (wersja UK)
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
ODPOWIEDZ