To jest duża szansa, że to był ten statek. Jakbyś pamiętał nazwę statku to jeszcze może dałoby się sprawdzić czy nie odwiedził Emden - statki potrzebują trochę czasu by się przemieścić między portami więc jest jeszcze szansa, że w historii statku byłoby jeszcze widać. Dla Patary czy Parany widać jeszcze gdzie były w drugiej połowie marca.Sebas pisze: ↑06 kwie 2023, 19:19Był jeden Vehicles Carrier w tamtym czasie, ale właśnie nie Niemiecki, więc sobie nie zawracałem nim głowy, a teraz tak jak piszesz nie można już sprawdzić za free niestety.VDR pisze: ↑06 kwie 2023, 18:49 …Pod niemiecką banderą pływa tylko Patara i Parana jeśli chodzi o vehicles carrier . Trzeba by było szukać co zawinęło w okolicy 30.03 i było transportowcem z przeznaczeniem do przewozu samochodów. Niestety wersja free stron z których korzystam nie umożliwia przeglądania danych historycznych za darmo :/
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Jakbym pamiętał nazwę statku to by nie było tematu. Tylko jak sobie sprawdzałem co do Emden przypływa, to w sumie nic co wcześniej było w okolicach Portugalii mi się nie rzuciło w oczy. Może gdzieś po drodze jeszcze ten samochodowiec zawitał i będzie później, albo wóz wcale nie wypłynął i to co widać w statusie to tylko zlecenie wysyłki.
Mój samochód też trafił pechowo do Leixoes. Pechowo, bo regularne transporty są tylko z Setubal. 28 marca samochody zabrał z Leixoes SFL Composer. Płynął też długo - czekał najpierw na tankowanie we Vlissingen, a potem na miejsce w Emden. Wczoraj po południu przybył i T-Roc w systemie jest już widoczny w Emden. Ale nie ma listu przewozowego jeszcze...
Mój T-ROC od 3 kwietnia widnieje w systemie, że jest Emden. Może ktoś ma wiedzę kiedy szykują transport do Poznania?
Rzeczywiście był taki "samochodowiec" w Emden, a wcześniej w Leixoes, ale tak jak piszesz wypłynął z Leixoes 28 marca, a u mnie jak byk w systemie "data ładowania" 30-03-2023, nawet czas jest co do minuty 11:34. Dziwne to by było, że aż taka rozbieżność w systemie, pożyjemy zobaczymy.kr112 pisze: ↑07 kwie 2023, 13:23 Mój samochód też trafił pechowo do Leixoes. Pechowo, bo regularne transporty są tylko z Setubal. 28 marca samochody zabrał z Leixoes SFL Composer. Płynął też długo - czekał najpierw na tankowanie we Vlissingen, a potem na miejsce w Emden. Wczoraj po południu przybył i T-Roc w systemie jest już widoczny w Emden. Ale nie ma listu przewozowego jeszcze...
Co do systemów - ta rozbieżność jest zbyt duża - może jeszcze coś innego odwiedziło port Leixoes i zabrało kolejną partię.
A Parana płynie już do Emden. Jak ktoś czeka i dostanie info, że jego auto jest w Emden niech się pochwali datą zamówienia.
A Parana płynie już do Emden. Jak ktoś czeka i dostanie info, że jego auto jest w Emden niech się pochwali datą zamówienia.
Hej wszystkim w piątek odebrałam auto z salonu. Do Emden przypłynął 8.03 Paraną, 20.03 wyruszył do Poznania, 30.03 był u dealera. Odebrałam go z opóźnieniem ponieważ leasing załatwiałam wcześniej.
Tak był by już 3-4.04 do odbioru.
Ale warto było czekać. Z autem jest wszystko w porządku. Żadnych niedoskonałości nie zauważyłam. Zaliczył deatiling i tam tez niczego nie zgłaszali. Przyzwyczajam się do automatu póki co ręka ucieka ale noga siedzi stabilnie. Oby wasze troczki też dotarły w końcu w wasze łapki
Tak był by już 3-4.04 do odbioru.
Ale warto było czekać. Z autem jest wszystko w porządku. Żadnych niedoskonałości nie zauważyłam. Zaliczył deatiling i tam tez niczego nie zgłaszali. Przyzwyczajam się do automatu póki co ręka ucieka ale noga siedzi stabilnie. Oby wasze troczki też dotarły w końcu w wasze łapki
Czy ktoś wie kiedy teraz będzie transport z Emden do Poznania?
Dzisiaj dostałem informację od swojego sprzedawcy, że 7 kwietnia z Sebualu z T-Rocami wypłynął poza PARANĄ, statek SFL CONDUCTOR, który na ten moment stoi w Holandii.