Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
VDR

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: VDR »

Sebas pisze: 06 kwie 2023, 19:19
VDR pisze: 06 kwie 2023, 18:49 …Pod niemiecką banderą pływa tylko Patara i Parana jeśli chodzi o vehicles carrier . Trzeba by było szukać co zawinęło w okolicy 30.03 i było transportowcem z przeznaczeniem do przewozu samochodów. Niestety wersja free stron z których korzystam nie umożliwia przeglądania danych historycznych za darmo :/
Był jeden Vehicles Carrier w tamtym czasie, ale właśnie nie Niemiecki, więc sobie nie zawracałem nim głowy, a teraz tak jak piszesz nie można już sprawdzić za free niestety.
To jest duża szansa, że to był ten statek. Jakbyś pamiętał nazwę statku to jeszcze może dałoby się sprawdzić czy nie odwiedził Emden - statki potrzebują trochę czasu by się przemieścić między portami więc jest jeszcze szansa, że w historii statku byłoby jeszcze widać. Dla Patary czy Parany widać jeszcze gdzie były w drugiej połowie marca.
Sebas

Post autor: Sebas »

Jakbym pamiętał nazwę statku to by nie było tematu. :) Tylko jak sobie sprawdzałem co do Emden przypływa, to w sumie nic co wcześniej było w okolicach Portugalii mi się nie rzuciło w oczy. Może gdzieś po drodze jeszcze ten samochodowiec zawitał i będzie później, albo wóz wcale nie wypłynął i to co widać w statusie to tylko zlecenie wysyłki.
kr112

Post autor: kr112 »

Mój samochód też trafił pechowo do Leixoes. Pechowo, bo regularne transporty są tylko z Setubal. 28 marca samochody zabrał z Leixoes SFL Composer. Płynął też długo - czekał najpierw na tankowanie we Vlissingen, a potem na miejsce w Emden. Wczoraj po południu przybył i T-Roc w systemie jest już widoczny w Emden. Ale nie ma listu przewozowego jeszcze...
mrkpolr

Post autor: mrkpolr »

Mój T-ROC od 3 kwietnia widnieje w systemie, że jest Emden. Może ktoś ma wiedzę kiedy szykują transport do Poznania?
kr112

Post autor: kr112 »

mrkpolr pisze: 07 kwie 2023, 13:47 Mój T-ROC od 3 kwietnia widnieje w systemie, że jest Emden. Może ktoś ma wiedzę kiedy szykują transport do Poznania?
Nie wiem, ale jak ktoś będzie wiedział, to proszę o info
Sebas

Post autor: Sebas »

kr112 pisze: 07 kwie 2023, 13:23 Mój samochód też trafił pechowo do Leixoes. Pechowo, bo regularne transporty są tylko z Setubal. 28 marca samochody zabrał z Leixoes SFL Composer. Płynął też długo - czekał najpierw na tankowanie we Vlissingen, a potem na miejsce w Emden. Wczoraj po południu przybył i T-Roc w systemie jest już widoczny w Emden. Ale nie ma listu przewozowego jeszcze...
Rzeczywiście był taki "samochodowiec" w Emden, a wcześniej w Leixoes, ale tak jak piszesz wypłynął z Leixoes 28 marca, a u mnie jak byk w systemie "data ładowania" 30-03-2023, nawet czas jest co do minuty 11:34. Dziwne to by było, że aż taka rozbieżność w systemie, pożyjemy zobaczymy.
VDR

Post autor: VDR »

Co do systemów - ta rozbieżność jest zbyt duża - może jeszcze coś innego odwiedziło port Leixoes i zabrało kolejną partię.
A Parana płynie już do Emden. Jak ktoś czeka i dostanie info, że jego auto jest w Emden niech się pochwali datą zamówienia.
Annako

Post autor: Annako »

Hej wszystkim 🙂 w piątek odebrałam auto z salonu. Do Emden przypłynął 8.03 Paraną, 20.03 wyruszył do Poznania, 30.03 był u dealera. Odebrałam go z opóźnieniem ponieważ leasing załatwiałam wcześniej.
Tak był by już 3-4.04 do odbioru.
Ale warto było czekać. Z autem jest wszystko w porządku. Żadnych niedoskonałości nie zauważyłam. Zaliczył deatiling i tam tez niczego nie zgłaszali. Przyzwyczajam się do automatu póki co 😅 ręka ucieka ale noga siedzi stabilnie. Oby wasze troczki też dotarły w końcu w wasze łapki 😄
mrkpolr

Post autor: mrkpolr »

Czy ktoś wie kiedy teraz będzie transport z Emden do Poznania?
jacoob

Post autor: jacoob »

Dzisiaj dostałem informację od swojego sprzedawcy, że 7 kwietnia z Sebualu z T-Rocami wypłynął poza PARANĄ, statek SFL CONDUCTOR, który na ten moment stoi w Holandii.
ODPOWIEDZ