Folia ppf na front auta i ceramika na resztę

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
zenek69

Folia ppf na front auta i ceramika na resztę

Post autor: zenek69 »

Czy zdecydował się ktoś, możę na taką usługę , ja dostałem propozycję ceramika 5 lat plus zabezpieczenie szyb i felg za 1900 + folia ppf na lusterka, próg załadunkowy, lampy, słupki pianko black , wnęki pod klamkami 1400 zł , zderzak przód i maska 3400 zł. Nie wiem czy się w to bawić bo koszta są duże , a jakoś lakier należy zabezpieczyć a co miesiąc nie chce mi się wosku nakładać ...
baxior
Kontakt:

Re: Folia ppf na front auta i ceramika na resztę

Post autor: baxior »

zenek69 pisze: 08 kwie 2023, 1:13 Czy zdecydował się ktoś, możę na taką usługę , ja dostałem propozycję ceramika 5 lat plus zabezpieczenie szyb i felg za 1900 + folia ppf na lusterka, próg załadunkowy, lampy, słupki pianko black , wnęki pod klamkami 1400 zł , zderzak przód i maska 3400 zł. Nie wiem czy się w to bawić bo koszta są duże , a jakoś lakier należy zabezpieczyć a co miesiąc nie chce mi się wosku nakładać ...
To kup sobie porządny wosk roczny. Wosk na przodzie tak jak folia Cię nie uchroni, to tylko Twój wybór😉
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami😉
Maj 2021
rob

Post autor: rob »

Na pewno folia jest najlepsza, nie umywa się do niej żaden "cudowny" wosk, a nawet ceramika. Skutecznie zabezpieczy przed odpryskami pochodzącymi od niedużych kamieni i innymi zarysowaniami, np. pod klamkami lub przy bagażniku, również progi czy klosze lamp. Widziałem kiedyś kilkuletnie auto z oklejonym przodem - było bez jakichkolwiek odprysków. Fajna ale droga rzecz.
;) Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
rob

Post autor: rob »

W święta dokładniej pooglądałem wymieniony wcześniej samochód, a dokładnie A4 rocznik 2018 z przebiegiem ok. 80tyś. Przód cały oklejony, tzn. maska, błotniki, zderzak, lampy, lusterka, wnęki klamek, progi i coś tam jeszcze - na reszcie ceramika. Wg. deklaracji właściciela kosztowało go to ok. 3,5 tyś. zł (zrobione po zakupie, nie u dilera). Samochód, lakier wygląda jak nowy - kompletnie nie ma się do czego przyczepić. Fajna sprawa.
;) Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
ODPOWIEDZ