Terminy przeglądów
Terminy przeglądów
Jak wygląda terminarz przeglądów w T-Roc? Mam wykupiony pakiet na 4-lata i wychodzi na to, że VW poleciał ze mną w ch..... Zrobi jeden przegląd w ciągu 4 lat za bajońską sumę. Po przejechaniu 3kkm i 4 miesiącach od zakupu w we connect mam wyznaczony następny przegląd dopiero po 2 latach i 1 miesiącu. Oznacza to, że przeglądy są co 2 lata i 5 miesięcy lub 30 kkm (a może i więcej bo sumując przebieg + czas do przeglądu to 200 km więcej).
Ergo: nie warto kupować pakietów przeglądów. Przypuszczam, że bez nich interwał przeglądu będzie max równe 2 lata.
Coraz bardziej mnie ta firma słabi - obcinamy koszty przerzucając na klienta. Nie żal mi tego, że vw cały cariad wywala na bruk. Spalanie kosmos, dynamika słaba to całe 1.5 to krok w tył względem forda i 1.6TDCi.
Ergo: nie warto kupować pakietów przeglądów. Przypuszczam, że bez nich interwał przeglądu będzie max równe 2 lata.
Coraz bardziej mnie ta firma słabi - obcinamy koszty przerzucając na klienta. Nie żal mi tego, że vw cały cariad wywala na bruk. Spalanie kosmos, dynamika słaba to całe 1.5 to krok w tył względem forda i 1.6TDCi.
Re: Terminy przeglądów
U mnie też 30 tys km lub 2lata.
Faktycznie ten pakiet przeglądów przy ich interwałach trochę kłopotliwy.
Pakiet mam na 4 lata / 60 tys.
Czyli minimum 2 przeglądy.
Wcześniej w VW przeglądy były co dwa lata
Ale wymiana oleju co rok.
Wtedy byłoby bardzo ok
Z drugiej strony przeglądy to cena 1.5 tys.
Przez ich te interwały prawdopodobnie wymiany oleju oprócz przeglądu będę robił na wlasną reke
Faktycznie ten pakiet przeglądów przy ich interwałach trochę kłopotliwy.
Pakiet mam na 4 lata / 60 tys.
Czyli minimum 2 przeglądy.
Wcześniej w VW przeglądy były co dwa lata
Ale wymiana oleju co rok.
Wtedy byłoby bardzo ok
Z drugiej strony przeglądy to cena 1.5 tys.
Przez ich te interwały prawdopodobnie wymiany oleju oprócz przeglądu będę robił na wlasną reke
Ostatnio zmieniony 07 maja 2023, 19:06 przez Galux20, łącznie zmieniany 4 razy.
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Te dodatkowe przeglądy to totalne złodziejstwo.
Pojechałem ostatni raz (trzeci) i nawet nie chcieli wymienić oleju w pakiecie.
Jedyne co zrobili to sprawdzili wszystko (czyli zrobili diagnostykę za około 2500zł) i stwierdzili że mam do wymiany hamulce, ale to też na własny koszt...
Pojechałem ostatni raz (trzeci) i nawet nie chcieli wymienić oleju w pakiecie.
Jedyne co zrobili to sprawdzili wszystko (czyli zrobili diagnostykę za około 2500zł) i stwierdzili że mam do wymiany hamulce, ale to też na własny koszt...
Potrzebowałem kosztów,
Przy leasingu pakiet wrzucasz w cenę auta.
Podatkowo nie wrzucasz wtedy 3/4 kosztów netto ale całość.
Może znacie obecne ceny przegladu
Przy leasingu pakiet wrzucasz w cenę auta.
Podatkowo nie wrzucasz wtedy 3/4 kosztów netto ale całość.
Może znacie obecne ceny przegladu
1.5 DSG 6,0 spalanie
Wydaje mi się , że będziesz miał 2
Poszedłem sprawdzić w trocu.
Faktycznie przegląd nie jest co dwa lata / 30 tys tylko jakoś tak 2 lata i 2 miesiące.
Jutro dzwonię do VW , nie chciałbym tego nazywać złodziejstwem.
Łudze się , że 2 przegląd jakoś inaczej wbija w kompa
Przy pakiecie 4lata/⁶0 tys km trzeba robić 16 tys km rocznie, wtedy bedą 2 przeglądy ze względu na przebieg
Poszedłem sprawdzić w trocu.
Faktycznie przegląd nie jest co dwa lata / 30 tys tylko jakoś tak 2 lata i 2 miesiące.
Jutro dzwonię do VW , nie chciałbym tego nazywać złodziejstwem.
Łudze się , że 2 przegląd jakoś inaczej wbija w kompa
Przy pakiecie 4lata/⁶0 tys km trzeba robić 16 tys km rocznie, wtedy bedą 2 przeglądy ze względu na przebieg
1.5 DSG 6,0 spalanie
Miałem pakiet 4 lata/60 tyś., serwisy wg. wskazań komputera, w praktyce wyszło tak:
1. Zakup nowego 03.2019r.,
2. 10.2020r. przebieg 18 500, wymiana oleju silnikowego i filtra,
3. 03.2021r. przebieg 22 000, przegląd,
4. 02.2022r. przebieg 34 000, przegląd, wymiana oleju w haldex, wymiana płynu hamulcowego,
5. 05.2022r. przebieg 37 000, wymiana oleju silnikowego i filtra,
6. 03.2023r. przebieg 45 000, przegląd, wymiana świec.
Pomiędzy wymianami oleju zawartymi w pakiecie, dodatkowo w roku 2019, 2021, 2023 wymieniałem olej w zaprzyjaźnionym warsztacie.
1. Zakup nowego 03.2019r.,
2. 10.2020r. przebieg 18 500, wymiana oleju silnikowego i filtra,
3. 03.2021r. przebieg 22 000, przegląd,
4. 02.2022r. przebieg 34 000, przegląd, wymiana oleju w haldex, wymiana płynu hamulcowego,
5. 05.2022r. przebieg 37 000, wymiana oleju silnikowego i filtra,
6. 03.2023r. przebieg 45 000, przegląd, wymiana świec.
Pomiędzy wymianami oleju zawartymi w pakiecie, dodatkowo w roku 2019, 2021, 2023 wymieniałem olej w zaprzyjaźnionym warsztacie.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Jak miałem t-roc jeszcze to polecałem przeglądy i polecałbym nadal, chyba że drastycznie zmieniły się zasady ich przeprowadzania.
Na tych okresowych przeglądach, zawsze miałem wymieniane oleje, filtry, świece, jakieś paski itd. i wszystko było w ramach pakietu, bez pakietu byłoby wiele wiele drożej.
Na tych okresowych przeglądach, zawsze miałem wymieniane oleje, filtry, świece, jakieś paski itd. i wszystko było w ramach pakietu, bez pakietu byłoby wiele wiele drożej.
Jadę na przegląd za 10 dni na 30 tys/km koszt w jednym ASO VW=1620 zł w innym ASO VW to samo = 1930 zł ??? roponują jakiś pakiet przeglądów zysk ok 1300 zł na dziś wiadomo że będzie więcej ceny wzrosną,jak będę w ASO to wykupię można na 24 raty.Przegląd na 30 tys/km w Niemieckim ASO VW = 461 euro a więc sporo drożej.pozdrawiam
Wahacz.
A jak Ci komputer pokazuje ?
Chodzi o ilość kilometrów i czas?
Po cenach przeglądu to widać , że pakiety ekonomicznie mają uzasadnienie
A jak Ci komputer pokazuje ?
Chodzi o ilość kilometrów i czas?
Po cenach przeglądu to widać , że pakiety ekonomicznie mają uzasadnienie
1.5 DSG 6,0 spalanie