Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Re: Spalanie silnika 1.5 TSI 150 KM w T-Rocu
Witam, trasa Kraków - Warszawa S7 średnia 5,8 powrót częściowo tempomat 5,6 silnik 1.5 TSI evo2.
A jaką prędkość starałeś się trzymać?małopolskie to Jazda 70 do 90
Reszta trasy 110 do 120?.
Wynik spalania dobry , wręcz bardzo dobry.
Reszta trasy 110 do 120?.
Wynik spalania dobry , wręcz bardzo dobry.
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Nagrałem film z odgłosami, zadzwoniłem na assistance i wzięli furę na lawetę i zawieźli do skody.Marcin25 pisze: ↑17 lip 2023, 10:47Cześć.maciej.plock pisze: ↑24 cze 2023, 17:46 Z tym grzechotaniem w skrzyni to grupa vw wie co robić. Nawet jest wydana nota jak to usunąć.
Mi ostatnio w octavi robili. Winna jest jakaś luzujacs się śruba która wymieniają no nowa z jakimś dystansem i dokręcają większym momentem.
Czy mógłbyś napisać coś więcej o tym?
Większość dilerów sprowadza problem do TTTM
Jak to załatwiłeś?
Z góry dzięki na info.
Jak dzwonili ze skody to pojechałem i pokazałem film i chcieli żeby im wysłać. Potem z mechanikiem się przejechałem i usłyszał re odgłosy i zamówili jakieś graty i umówili na wymianę
Tak jak piszesz Galux20 max 130 przy wyprzedzaniu na S7. Auto miało 10 dni od odbioru z salonu i 600 km przebiegu jazda na dotarciu nie żyłowałem.
Teraz już 2500 tyś i wymieniłem olej w silniku w serwisie vw na tzw. bon rabatowy 10% zniżki cena 640 pln.
Teraz już 2500 tyś i wymieniłem olej w silniku w serwisie vw na tzw. bon rabatowy 10% zniżki cena 640 pln.
Czyli 1.5 tsi jest stworzony na krajowki i eski.
Miasto średnio , autostrady raczej nie.
Choć i tam nie ma tragedii
Miasto średnio , autostrady raczej nie.
Choć i tam nie ma tragedii
1.5 DSG 6,0 spalanie
Auto z tym silnikiem jest stworzone do jazdy miejskiej ,jest zwinne ,zgrabne ,w miarę dynamiczne i zwrotne , w trasie tez jest Ok jesli jeździmy w miarę płynnie i zgodnie z przepisami.p.s. Każde auto podwyższane typu SUV lub crossover spali więcej niż typowa osobówka z tym samym silnikiem w tych samych warunkach , dzięki innym oporom powietrza , fizyki nie oszukasz, im szybciej jedziesz tym większy opór i co za tym idzie większe spalanie.
Moja obserwacja co do spalania po zrobieniu prawie 3 tys. km jest taka, że w t-roc'u jest ono wyższe o ok. 2-2,5 litra od spalania notowanego w Sportsvanie z 1,4 tsi przy takiej samej technice jazdy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Nie. Palił ok. 5,5 l/100
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Troc spali tyle samo lub mniej.
Gdzie te 2-2,5 litra wyższe spalanie pomiędzy 1.4tsi a 1.5tsi?
Akurat miałem 1.4tsi 122km w octavii kombi a teraz mam 1.5tsi w trocu ,tez 6-biegowy manual i spalanie jest na podobnym poziomie (może troc ma ciut większe przy wyższych prędkościach, ale za to lepiej przyspiesza i ma wyższa moc)