Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
przemas1712

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: przemas1712 »

Świeże info . Wyprodukowany czeka na transport 🙂😊🙂😊
Zbigniew L

Post autor: Zbigniew L »

przemas1712 pisze: 01 wrz 2023, 9:58 Świeże info . Wyprodukowany czeka na transport 🙂😊🙂😊
Super 🤗 to ile czasu na transport ? Połowa wrześnie w salonie i koniec miesiąca i odbiór ?
CZEKAMY 👍
przemas1712

Post autor: przemas1712 »

Tak myślę. Będę dawał "znaki " . Miłego weekendu.
Zbigniew L

Dzięki, czekamy na informację 🤗👍
Miłego
My CZEKAMY 🙄🙄🙄
andy1951

Post autor: andy1951 »

Ziomekatomek pisze: 31 sie 2023, 23:09
andy1951 pisze: 30 sie 2023, 23:44 Zwiedzałem fabrykę VW w Antoniku gdzie produkuja VW Caddy dziennie produkują 750 sztuk czyli co 2 minuty schodzi z taśmy gotowy samochód podobnie jest na taśmie produkującej VW Troc .
Polecam zwiedzić taka fabrykę i nie pisać o produkcji VW Troc parę dni jednego egzemplarza.
Mój był na produkcji 4 tygodnie 😆 niektórzy mieli takie "szczęście", że od rozpoczęcia do całkowitego zakończenia produkcji mineło 4 miesiące.

Samochody stały, rdzewiały I czekały na brakujące komponenty.

Nie porównuj Antoniku do Palmeli bo to są kompletnie różne rzeczywistości.
andy1951

Widziałeś fabrykę Troc-a ja oglądałem 35 min film z tej fabryki nie różni się od tempa pracy do automatyzacji
Bliźniacza fabryka jest w Chinach
Ja też czekałem na swojego Troc'a od momentu zejścia z lini produkcyjnej od połowy września do stycznia brak komponentów .
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

andy1951 pisze: 01 wrz 2023, 12:05 Widziałeś fabrykę Troc-a ja oglądałem 35 min film z tej fabryki nie różni się od tempa pracy do automatyzacji
Bliźniacza fabryka jest w Chinach
Ja też czekałem na swojego Troc'a od momentu zejścia z lini produkcyjnej od połowy września do stycznia brak komponentów .
Przeczytaj jeszcze raz swojego posta.
Napisałeś, że co dwie minuty schodzi GOTOWY samochód, pod Poznaniem tak, pod Setubal nie.

I fabryka w Chinach jeśli jest bliźniacza to na pewno nie jedno jajowa... To dziecko może mieć nawet innego ojca...
Zbigniew L

Ja natomiast znam kolegę co oglądał film z fabryki T-Roca który trwał 47 min. To nic nie zmienia co do obecnego czekania.
andy1951

Tak dla info z taśmy w Setabal Troc schodzi co 3 min
Gorre

Post autor: Gorre »

Każda fabryka wygląda podobnie. Kolejne planty powielają technologię, ewentualnie adaptują ją pod przyszłe modele aut, ale to nadal w ścisłej współpracy z centralą. Przeciętna linia produkcyjna ma 3km (nie w linii prostej :roll: ), kolejne procesy technologiczne zajmują średnio 9metrów. Pan wcześniej wspomniał takt 180sekund. Łatwo przeliczyć ile to "teoretycznie" godzin od wejścia do wyjścia. Żadna fabryka w EU nie będzie produkowała wolniej, bo się to nie opłaca... słabym ogniwem są dostawcy. VW teoretycznie zabezpiecza się kategoryzując dostawców i zamawiając z kilku źródeł, ale praktyka pokazuje co innego.
ODPOWIEDZ