No niestety wielki cyrk... Mój zamówiony w połowie kwietnia, po wielu przesunięciach termin też miał na 41 tydzień (z 32 pierwotnie). Gdy dzwoniłem do dealera to jedne co mówi: przepraszam, nie mamy żadnych informacji. Cyrk! Może na Boże Narodzenie będzie... Choć w tym wypadku chyba już bym wolał po Nowym Roku. No ale cóż... CZEKAMY....Zbigniew L pisze: ↑12 paź 2023, 22:36 Fakt „cyrk” mój zaplanowany tydzień produkcji 41 właśnie mija. O nim poinformował mnie diler pod koniec września, cisza. Sugerował, że auto będzie koniec października, więc czekam. Przypomnę, że zamówienie 25.05.2023
Czy diler informuje o dacie już wyprodukowanego auta ?
Jest to już męczące. Gdyby klient był informowany na bierząco inaczej by to oczekiwanie wyglądało. Czekam cierpliwie do końca miesiąca i zacznę dilera dopytywać. Przecież nie ma aż tyle zamówień czy wydawanie samochodów. Nie przepracowali by się informując na jakim etapie jest zamówienie.
W 2020 na Kamiqa czekałem pół roku ale była pandemia a teraz ta nieszczęsna powódź w Słowenii.
No cóż CZEKAMY
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
VW T-Roc Style 1.5 TSI DSG (Pakiet Comfort, Pakiet Style, Black style, Easy open, ergoActive, IQ.LIGHT LED Matrix, Drive Travel Assist, kamera cofania, zapasowe koło). Zamówiony: 14.04.2023 produkcja: 09.11.2023 odebrany: 15.01.2024
-
Wniosek jest jeden. Jak donoszą media, produkcja w Portugalii po przymusowej przerwie ma być wznowiona po 12 listopada. Nieprawdą jest w takim razie co tłumaczą dilerzy, że zamówienia są realizowane. ( co mają mówić ?) bo nikt w takiej sytuacji nie przyjdzie zamówić auta jak jest wielka niewiadoma, kiedy dostanie zamówione auto. Poszli by z „torbami”
Myślę, aby zachować twarz mino wszystko powinni informować klientów którzy im zaufali o stanie ich zamówienia. Innymi słowy to jest brak szacunku.
Coraz bardziej zniechęcony czekaniem…
Myślę, aby zachować twarz mino wszystko powinni informować klientów którzy im zaufali o stanie ich zamówienia. Innymi słowy to jest brak szacunku.
Coraz bardziej zniechęcony czekaniem…
Masakra z tym przeciąganiem terminów, uff ja jutro jadę na odbiór Troca do salonu, jestem dobrej myśli...
-
Jak pan ma jutro odbiór to już myśli muszą być dobre.
Proszę przypomnieć datę zamówienia, dowiemy się jaki czas było oczekiwanie. Przy okazji jak można to pojemność i rodzaj skrzynki biegów.
Jak zerknie pan w papiery proszę zerknąć na datę produkcji.
Z góry dziękuje, życzę duuuużo miłych wrażeń podczas odbioru.
SZEROKOŚCI
Zamówienie (na 1,5 LIFE, MT6) składane było pod koniec lipca, termin miał być na 40 tydzień, dwa tygodnie temu info od sprzedawcy, że termin przesunięty na 45 tydzień bez gwarancji dotrzymania, może być nawet styczeń więc szybka decyzja i obdzwonienie salonów w kraju. Znalazłem w jednym na placu taki co by mi pasował z wyposażeniem(1,5 STYLE, MT6), cena fajna z rabatem -19000zł. Nie zapeszając, dam znać jak auto będzie w moim garażu, dzięki za słowa wsparciaZbigniew L pisze: ↑13 paź 2023, 18:18Jak pan ma jutro odbiór to już myśli muszą być dobre.
Proszę przypomnieć datę zamówienia, dowiemy się jaki czas było oczekiwanie. Przy okazji jak można to pojemność i rodzaj skrzynki biegów.
Jak zerknie pan w papiery proszę zerknąć na datę produkcji.
Z góry dziękuje, życzę duuuużo miłych wrażeń podczas odbioru.
SZEROKOŚCI
-
Aaaa teraz jasność. Czyli skorzystał pan z gotowego egzemplarza. Cieszę się pańskim szczęściem, niech pani służy jak najdłużej.
Pozdrawiam serdecznie. Ja jeszcze trochę poczekam, ale zacznę się rozglądać za czymś innym, może szybszym terminie.
Pozdrawiam serdecznie. Ja jeszcze trochę poczekam, ale zacznę się rozglądać za czymś innym, może szybszym terminie.
Dzisiaj odebranyZolwik pisze: ↑11 wrz 2023, 11:41Po rozmowie z opiekunem VW, okazało się zę Troc zszedł z linii w piątek, tj. 08.09.23 i teraz do 4 tygodni na dostarczenie do dealera (Plichta Gdynia).Zolwik pisze: ↑07 wrz 2023, 13:48update -->Zbigniew L pisze: ↑06 wrz 2023, 9:21
Nic z tego nie rozumiem, rozmawiałem ze swoim dilerem w piątek, oświecił mnie, że jak zamawiałem 25 maja to produkcja planowana na 41 tydzień. Może to kwestia modelu, mój to R- line 1,5 dsg.
Proszę info po jutrzejszym telefonie.
Pozdrawiam - CZEKAMY
T-roc wg systemu na linii prod.od wtorku (05.09.23r.)- w przyszłym tyg. mam się zdzwonić z dealerem w celu potwierdzenia terminu odbioru.
Więc póki co wszystko zgodnie z planem (na umowie odbiór do 14.10.23r.)
Teraz mogę wypić za bezawaryjność
Wszystkim oczekującym życzę cierpliwości bo auto naprawdę robi wspaniałe wrażenie
Pozdrawiam
-
Gratulacje
W papierach jaka data produkcji ?
Media podawały, że z początkiem września do początku listopada wstrzymują produkcję. Stąd moje pytania o dokładną datę produkcji, gdzie jest prawda.
Gdybym wiedział o terminie na bank 41 tygodniu produkcji, to już na dostawę bym spokojnie sobie czekał.
Zaczynam rozglądać się za innym samochodem.
Na razie jeszcze chwilę poczekam.
W papierach jaka data produkcji ?
Media podawały, że z początkiem września do początku listopada wstrzymują produkcję. Stąd moje pytania o dokładną datę produkcji, gdzie jest prawda.
Gdybym wiedział o terminie na bank 41 tygodniu produkcji, to już na dostawę bym spokojnie sobie czekał.
Zaczynam rozglądać się za innym samochodem.
Na razie jeszcze chwilę poczekam.
Coś się ruszyło... Dziś zadzwonił dealer z informacją, że status zamówienia zmienił się na zatwierdzony do produkcji na 46 tydzień roku... Więc jak wspominałem, chyba będzie prezent pod choinkęRobak92 pisze: ↑13 paź 2023, 11:14 No niestety wielki cyrk... Mój zamówiony w połowie kwietnia, po wielu przesunięciach termin też miał na 41 tydzień (z 32 pierwotnie). Gdy dzwoniłem do dealera to jedne co mówi: przepraszam, nie mamy żadnych informacji. Cyrk! Może na Boże Narodzenie będzie... Choć w tym wypadku chyba już bym wolał po Nowym Roku. No ale cóż... CZEKAMY....
VW T-Roc Style 1.5 TSI DSG (Pakiet Comfort, Pakiet Style, Black style, Easy open, ergoActive, IQ.LIGHT LED Matrix, Drive Travel Assist, kamera cofania, zapasowe koło). Zamówiony: 14.04.2023 produkcja: 09.11.2023 odebrany: 15.01.2024
-
46 tydzień to polowa listopada, a więc tak jak zapowiadali, że produkcja uruchomiona zostanie w połowie listopada. I nie „ruszyło” a może ruszy, mnie zaczyna brakować cierpliwości.
Już nie czekam !!!!
Już nie czekam !!!!