Nie powiem .... napiszę
Jest mało innowacyjny, a przynajmniej ja nic nadzwyczajnego tam nie widzę.
No chyba że za "innowację" uznać ten brzydki wystający na pół samochodu tablet na środku i równie "piękną" i "potrzebną" choinkę na drzwiach i w desce rozdzielczej, ale .... nawet to już od dawna jest w innych markach.
Oczywiście samochód mi się podoba jako bryła, ale .... do innowacyjności to mu BARDZO, BARDZO daleko.
No to ponownie przypomnę, jak startowali Chińczycy ze swoimi smartfonami.
Sieć serwisowa, a nawet salony firmowe, po prostu NIE ISTNIAŁY.
Ceny były natomiast takie, że po prostu w/w rzeczy NIE MIAŁY ŻADNEGO ZNACZENIA, bo ich produkty, choć oczywiści odbiegające jeszcze pod wieloma względami od takiego Apple-a czy Samsunga, to jednak działały i wyglądały CAŁKIEM PRZYWOZICIE, szczególnie biorąc pod uwagę cenę.
Dzisiaj WSZYSCY wiedzą co to Xiaomi czy inne chińskie marki produkujące telefony.
TO SAMO będzie z chińskimi autami.
Inaczej pisząc, jeśli Chińczycy wejdą do Europy z cenami o połowę lub więcej niższymi (a tak będzie) za swoje auta, które już teraz wyglądają i działają całkiem przyzwoicie, to historia sukcesu smartfonowego, ale dotycząca aut się powtórzy.
Poczytaj o tym.chris pisze: ↑05 paź 2023, 18:33 Wracając do nowego T-Cross po FL to nie uważam żeby zmiany, które w nim wprowadzono miały za zadanie cięcie kosztów produkcji.
Nowa miękka deska rozdzielcza czy reflektory matrycowe z przodu i nowe światła z tyłu wraz z listwą ledową to raczej dla producenta wyższe koszty produkcji
Ot chociażby w linku który podałeś (T-Cross) ktoś z komentujących napisał, że tylne podłokietniki są .... TWARDE, przednie drzwi UWAGA .... NIE MAJĄ uszczelek i rzeczywiście ... widać to, a antena to już nie tzw. "rekin" , a zwykły drut.
Podejrzewam, że takich "nowinek" jest znacznie więcej, tyle że ich nie widać gołym okiem.
Nie wiem ... być może mam jakieś dziwne postrzeganie tzw. liftingu, ale .... jak dla mnie powinien polegać na POPRAWIENIU tego co można poprawić jednocześnie NIE RUSZAJĄC tego co było OK.
Tu tak nie jest po prostu.