Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
- darekrezmer
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Pewnie niektórych zdenerwuję , ale ja czekałem .... 4 dni . Miałem farta bo gościu co zamówił tą konfigurację zrezygnował z odbioru czy nie dostał leasingu . Nie dociekałem :-) . Chociaż po przesiadce z golfa mk7 kilku rzeczy mi brakuje i kilka rzeczy w T-rocu nie do końca akceptuję jak jakość plastików wewnątrz czy brak wyściółki w kieszeniach drzwi czy schowku pasażera . O jednym złączu USB i braku amortyzatora od pokrywy silnika nie wspomnę :-( trochę budżetowy jest ten nasz T-roc . Widziały gały co brały
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion
czy w związku z tak długim oczekiwaniem - cena pozostała taka sama jak na początku czy wyższa? Czy od Salonu uzyskałeś jakieś dodatkowe benefity (długi czas oczekiwania) pomimo tych które ewentualnie uzyskałeś przy podpisaniu umowy?wojtekSi pisze: ↑10 kwie 2019, 19:33No to jestem w tym oczekiwaniu lepszygóral pisze: ↑09 kwie 2019, 0:12 Czy ktoś mnie przebije z czasem oczekiwania? Zamówienie 16.04.2018 r., odbiór 05.04.2019 r. Zabrakło 11 dni do roku. Trzykrotnie zmieniany termin odbioru. Najpierw lipiec 2018 r., potem wrzesień, następnie październik, kolejny termin to luty 2019 a skończyło się w kwietniu 2019 r. Wersja Premium, 1,5 tsi, czarny, dsg, czarne wnętrze, dużo dodatków. Ale wrażenia z jazdy niesamowite. Warto było czekać. Uzyskałem duży rabat flotowy. Jestem zadowolony pomimo tak długiego czekania.
zamówiony 28.03.2018 - pierwszy termin odbioru lipiec/sierpień 2018 i tak po kolei przekładany termin (no cóż - WLTP ponoć).
Dzisiaj prognozowany termin prod. to 21 tydz. 2019 (jeszcze nie zatwierdzony). Kpina z klienta, że aż celowo czekam na finał.
autko 1,5 tsi DSG premium, trochę dodatków.
Pytam ponieważ czekam na odbiór (może czerwiec), jeszcze nie mam oficjalnnie potwierdzonej daty prod.
Ja np za długi czas oczekiwania 9 miesiecy negocjowałem ale moje negocjaje były takie ze zadzwonił dealer i powiedzial ze moje auto ktore zostalo zamowione ma podwyzke ceny i musiałem dopłacic jeszcze więc tutaj nie ma reguł myśle ze zalezy od dealera
darekrezmer pisze: ↑07 maja 2019, 17:03 Pewnie niektórych zdenerwuję , ale ja czekałem .... 4 dni . Miałem farta bo gościu co zamówił tą konfigurację zrezygnował z odbioru czy nie dostał leasingu . Nie dociekałem . Chociaż po przesiadce z golfa mk7 kilku rzeczy mi brakuje i kilka rzeczy w T-rocu nie do końca akceptuję jak jakość plastików wewnątrz czy brak wyściółki w kieszeniach drzwi czy schowku pasażera . O jednym złączu USB i braku amortyzatora od pokrywy silnika nie wspomnę trochę budżetowy jest ten nasz T-roc . Widziały gały co brały
Trzeba pamietac ze Golf to "sztandarowy" model VW, klasyka ale niestety jest juz troche nudny
Fakt T-Roc jest troche budzetowy, brakuje mi tez foteli ergoActive, czy szyby przedniej podgrzewanej jako opcji. Ale jezeli chodzi o design to T prezentuje sie super, poza tym dostepne dwukolorowe nadwozie tez robi robote, golf tutaj nie ma szans. Poza tym w Golfie w wersji podstawowej nie znajdziemy silnika 2.0 TSI z 4Motion,
czy elektrycznie zamykanej pokrywie bagażnika...
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
nawet w wersji 1.5 150km, plus to co ma t-rock w cenie co ja np zapłaciłem około 110 tyś. golf cennikowo bez rabatu jest w bardzo podobnej cenie, jedynie rabat powoduje że jest trochę tańszy, Ale nie jakoś specjalnie dużo:) oczywiście z gorszymi silnikami cena robi się za golfa bardziej atrakcyjna
z tego co mówił handlowiec cena wzrośnie około 4-5 K ponoć jest taki popyt że teraz ostrożnie się mówi o 7-8 miesięcy oczekiwania
Czy ktoś, kto miał wyprodukowane auto w 15. tygodniu już je odebrał?
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. 10 tydz. 12 tydz. 13 tydz. 15 tydz.
VM2CBMUY
jakby ktoś był zainteresowany i stracił cierpliwość na czekanie na swojego T-roca to właśnie wystawiłem swój egzemplarz w dziale Giełda
Mój zamówiony 19.12.2018 i odebrany dziś
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
VM2CBMUY