Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
darekrezmer

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: darekrezmer »

Pewnie niektórych zdenerwuję , ale ja czekałem .... 4 dni . Miałem farta bo gościu co zamówił tą konfigurację zrezygnował z odbioru czy nie dostał leasingu . Nie dociekałem :-) . Chociaż po przesiadce z golfa mk7 kilku rzeczy mi brakuje i kilka rzeczy w T-rocu nie do końca akceptuję jak jakość plastików wewnątrz czy brak wyściółki w kieszeniach drzwi czy schowku pasażera . O jednym złączu USB i braku amortyzatora od pokrywy silnika nie wspomnę :-( trochę budżetowy jest ten nasz T-roc . Widziały gały co brały
T-roc 2.0 TSI DSG 4motion
wojtekSi

Post autor: wojtekSi »

wojtekSi pisze: 10 kwie 2019, 19:33
góral pisze: 09 kwie 2019, 0:12 Czy ktoś mnie przebije z czasem oczekiwania? Zamówienie 16.04.2018 r., odbiór 05.04.2019 r. Zabrakło 11 dni do roku. Trzykrotnie zmieniany termin odbioru. Najpierw lipiec 2018 r., potem wrzesień, następnie październik, kolejny termin to luty 2019 a skończyło się w kwietniu 2019 r. Wersja Premium, 1,5 tsi, czarny, dsg, czarne wnętrze, dużo dodatków. Ale wrażenia z jazdy niesamowite. Warto było czekać. Uzyskałem duży rabat flotowy. Jestem zadowolony pomimo tak długiego czekania.
No to jestem w tym oczekiwaniu lepszy :-)
zamówiony 28.03.2018 - pierwszy termin odbioru lipiec/sierpień 2018 i tak po kolei przekładany termin (no cóż - WLTP ponoć).
Dzisiaj prognozowany termin prod. to 21 tydz. 2019 (jeszcze nie zatwierdzony). Kpina z klienta, że aż celowo czekam na finał.
autko 1,5 tsi DSG premium, trochę dodatków.
czy w związku z tak długim oczekiwaniem - cena pozostała taka sama jak na początku czy wyższa? Czy od Salonu uzyskałeś jakieś dodatkowe benefity (długi czas oczekiwania) pomimo tych które ewentualnie uzyskałeś przy podpisaniu umowy?
Pytam ponieważ czekam na odbiór (może czerwiec), jeszcze nie mam oficjalnnie potwierdzonej daty prod.
spinka009

Post autor: spinka009 »

Ja np za długi czas oczekiwania 9 miesiecy negocjowałem ale moje negocjaje były takie ze zadzwonił dealer i powiedzial ze moje auto ktore zostalo zamowione ma podwyzke ceny i musiałem dopłacic jeszcze :) więc tutaj nie ma reguł myśle ze zalezy od dealera
Dario

Post autor: Dario »

darekrezmer pisze: 07 maja 2019, 17:03 Pewnie niektórych zdenerwuję , ale ja czekałem .... 4 dni . Miałem farta bo gościu co zamówił tą konfigurację zrezygnował z odbioru czy nie dostał leasingu . Nie dociekałem :-) . Chociaż po przesiadce z golfa mk7 kilku rzeczy mi brakuje i kilka rzeczy w T-rocu nie do końca akceptuję jak jakość plastików wewnątrz czy brak wyściółki w kieszeniach drzwi czy schowku pasażera . O jednym złączu USB i braku amortyzatora od pokrywy silnika nie wspomnę :-( trochę budżetowy jest ten nasz T-roc . Widziały gały co brały

Trzeba pamietac ze Golf to "sztandarowy" model VW, klasyka ale niestety jest juz troche nudny
Fakt T-Roc jest troche budzetowy, brakuje mi tez foteli ergoActive, czy szyby przedniej podgrzewanej jako opcji. Ale jezeli chodzi o design to T prezentuje sie super, poza tym dostepne dwukolorowe nadwozie tez robi robote, golf tutaj nie ma szans. Poza tym w Golfie w wersji podstawowej nie znajdziemy silnika 2.0 TSI z 4Motion,
czy elektrycznie zamykanej pokrywie bagażnika...
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
paulr

Post autor: paulr »

nawet w wersji 1.5 150km, plus to co ma t-rock w cenie co ja np zapłaciłem około 110 tyś. golf cennikowo bez rabatu jest w bardzo podobnej cenie, jedynie rabat powoduje że jest trochę tańszy, Ale nie jakoś specjalnie dużo:) oczywiście z gorszymi silnikami cena robi się za golfa bardziej atrakcyjna
wrobson

Post autor: wrobson »

z tego co mówił handlowiec cena wzrośnie około 4-5 K ponoć jest taki popyt że teraz ostrożnie się mówi o 7-8 miesięcy oczekiwania
joand

Post autor: joand »

Czy ktoś, kto miał wyprodukowane auto w 15. tygodniu już je odebrał?
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
macieks

Post autor: macieks »

jakby ktoś był zainteresowany i stracił cierpliwość na czekanie na swojego T-roca to właśnie wystawiłem swój egzemplarz w dziale Giełda
joand

Post autor: joand »

Mój zamówiony 19.12.2018 i odebrany dziś 😅😜
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
robokk

Post autor: robokk »

joand pisze: 17 maja 2019, 19:09 Mój zamówiony 19.12.2018 i odebrany dziś 😅😜
Produkcja była faktycznie w tygodniu 15? Czyli auto zostało odebrane trochę ponad miesiąc po produkcji?
Mam produkcję na tydzień 23 i zastanawiam się czy w ciągu miesiąca go dostanę...
ODPOWIEDZ