Spryskiwacze zamarznięty płyn awaria
Re: Spryskiwacze zamarznięty płyn awaria
zamarzniety plyn do spryskiwaczy, rzeczywiscie mogl spowodowac problem. kiedy probowales wielokrotnie wlaczac spryskiwacze, moglo dojsc do przeciazenia silniczkow, zwlaszcza jesli byly zablokowane przez lod. jesli nic nie slychac, to faktycznie silniczki mogle ulec uszkodzeniu. ale super, ze planujesz podgrzac auto w garazu - to moze pomoc! co do naprawy, to zalezy od tego, co dokladnie sie stalo. jesli tylko zamarzl plyn, to po roztopeniu wszystko powinno wrocic do normy. ale jesli uszkodzeniu ulegly silniczki, to moze byc potrzebna ich wymiana. jesli czujesz sie pewnie z podstawowymi czynnosciami mechanicznymi, mozesz sprobowac sprawdzic silniczki sam. czesto wystarczy je tylko odlaczyc, sprawdzic i w razie potrzeby wymienic. ale jesli nie masz doswiadczenia, lepiej oddac auto do mechanika. w ASO z pewnoscia beda mieli odpowiednie czesci i doswiadczenie, ale czesto bywa drozej niz u niezaleznego mechanika. warto porownac ceny i opinie. pamietaj, zeby na przyszlosc zmieniac plyn na zimowy wczesniej. zapobiegnie to problemom, kiedy temperatury spadna. mam nadzieje, ze szybko uda Ci sie to naprawic i ze nie bedzie to nic powaznego! trzymam kciuki.
Kończąc temat, pompka spryskiwaczy puściła z pierwszym dniem odwilży Wszystko działa tak jak powinno. Widać w t-rocu nie tak łatwo zepsuć spryskiwacze. Płyn już wymieniony na zimowy. Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc.
Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem, w związku z tym pytam tutaj:
Gdzie można szybko sprawdzić w menu T rock 2024 SE ile płynu do spryskiwacza postało w zbiorniczku ? Mam wlany pewnie fabrycznie letni i chciałem już uzupełnić zimowym bo mróz może w każdej chwili przyjść.
Gdzie można szybko sprawdzić w menu T rock 2024 SE ile płynu do spryskiwacza postało w zbiorniczku ? Mam wlany pewnie fabrycznie letni i chciałem już uzupełnić zimowym bo mróz może w każdej chwili przyjść.
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe
Poświeć na pojemnik .
Albo kupic pakiet zimowy z grzanymi fotelami i kierownica, to wtedy będziesz miał lampke na desce że jest mało płynu.
Mało to wszyscy mają , chodzi o to ile zostało.
-
Jesteś pewny że taka opcja istnieje?
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
To dolej zimowego do pełna tyle ile się zmieści, poużywaj i dolej znowu. Trzy następne tygodnie, przynajmniej w centrum kraju, majż być na pewno na plusiepiotr2802 pisze: ↑10 paź 2024, 11:07 Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem, w związku z tym pytam tutaj:
No chyba , że mieszkasz tam gdzie z dnia na dzień robi sie od razu z obecnych 10-13 w nocy stałe -1 czy -2.
A jak sie obawiasz to wypsikaj ten co masz i wlej zimowy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Chyba doleję zimowego do tego co zostało bo jak na razie zimy nie widać....
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe