1.5 dsg czy 2.0 tdi manual
1.5 dsg czy 2.0 tdi manual
Co wybrać do t roca?
1. 5 tsi dsg czy 2.0tdi manual.
co będzie mniej awaryjne i mniej stresujace?
Nie miałem styczności ani z tsi ani tdi. Na necie opinie o dsg7 negatywne, ze potrafi sie rozleciec przy 50000km, znów tdi moze brac olej... Ehhhh pomóżcie!
1. 5 tsi dsg czy 2.0tdi manual.
co będzie mniej awaryjne i mniej stresujace?
Nie miałem styczności ani z tsi ani tdi. Na necie opinie o dsg7 negatywne, ze potrafi sie rozleciec przy 50000km, znów tdi moze brac olej... Ehhhh pomóżcie!
Re: 1.5 dsg czy 2.0 tdi manual
Te opinie to od użytkowników czy raczej od dzbanów, które powtarzają zasłyszane teorie?
Co wybrać? A no to wszystko zależy od sposobu użytkowania i indywidualnych preferencji. Jeździsz głównie po mieście, na krótszych trasach, to pewnie lepszy będzie TSI z DSG, bo to większa wygoda, szybsze nagrzewanie silnika zimą itd.
Z kolei jeśli ktoś jeździ głównie po trasach, autostradach, to brak automatycznej skrzyni nie jest uciążliwy, a silnik zawsze trochę oszczędniejszy.
Co wybrać? A no to wszystko zależy od sposobu użytkowania i indywidualnych preferencji. Jeździsz głównie po mieście, na krótszych trasach, to pewnie lepszy będzie TSI z DSG, bo to większa wygoda, szybsze nagrzewanie silnika zimą itd.
Z kolei jeśli ktoś jeździ głównie po trasach, autostradach, to brak automatycznej skrzyni nie jest uciążliwy, a silnik zawsze trochę oszczędniejszy.
opinie na necie...
chciałem zwykłe 1.5 TSI...tu kangurowanie
Nie jeżdżę przez miasta , to raczej wyjątek niż reguła, do pracy ok 27km drogami bez korków (płynna jazda)...
chciałem zwykłe 1.5 TSI...tu kangurowanie
Nie jeżdżę przez miasta , to raczej wyjątek niż reguła, do pracy ok 27km drogami bez korków (płynna jazda)...
A czy mamy tu użytkowników tdi?
czy jest głośno? Czy dobrze wyciszyli silnik? Da sie tym jeździć bez bólu glowy?
czy jest głośno? Czy dobrze wyciszyli silnik? Da sie tym jeździć bez bólu glowy?
Przejechałem "kilka" kilometrów 1.6 TDI po Madrycie i okolicach, po mieście tragedii nie ma, poza też nie, oczywiście na jak diesla a jeździłem wieloma samochodami.
Dzięki
celuje w 2.0 tdi ,kupno na odległość.
w pracy mamy octavie 1.6tdi i sa spoko, ale t roc inne auto i nie wiem czy jest z wygluszeniem silnika co najmniej tak samo czy gorzej. Na jazdy probne oczywiście maja tylko 2. 0 ale tsi...
ja mam 1.5, będąc na 2 tygodnie w Madrycie mieliśmy 1.6 tdi (przypadek) za dużej różnicy w poziomie głośności nie słyszałem. Sam t-roc jakoś bardzo cichy też nie jest....
Teraz znow sie boję co będzie z dieslami w eu... Kupie i jak za 4 lata nie wjade do Berlina czy... Krakowa?
Tego przewidziec sie nie da.