Wszystkie firmy w okolicy nie chcą się brać za takie wymiany auto na gwarancji każdy odsyła do Serwisu VW nie mają możliwości kalibracji kamery,czujników itp..W Skodzie nie wymieniają szyb innych marek tak mnie Pan poimformowaķ i tyle w temacie pewnie ubezpieczyciel nie będzie zadowolony ?
klocki hamulcowe
Re: klocki hamulcowe
Wymieniałem przednią szybę w styczniu, 4200 zł, zrobione z AC
Ostatnio zmieniony 18 lut 2024, 9:55 przez rob, łącznie zmieniany 1 raz.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Auto było gotowe na drugi dzień, wszystko działa jak przed wymianą. Serwis VW na Beskidzkiej w Tychach.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
W ogóle jakieś serwisy szklarskie zajmują się nowszymi autami? Od paru lat Lane Assist jest obowiązkowy, więc praktycznie każde nowsze auto ma kamerę.
I pomyśleć ze za wymianę szyby w 4-letniej Micrze płaciłem pare lat temu 500 złotych
I pomyśleć ze za wymianę szyby w 4-letniej Micrze płaciłem pare lat temu 500 złotych
Czy wiesz na pewno że szybę wymienili w ASO VW ? czy może zawieźli do zaprzyjaźnionego warsztatu od wymiany szyb samochodowych ? ktoś podpowiada że ASO samo nie wymienią szyb ???.
W sumie to nie ma znaczenia kto fizycznie wymienia szybę, ASO może mieć umowę z podwykonawcą i zawozi albo podwykonawca dojeżdza do ASO na wymianę a potem już tylko ASO samo może np. kabibrować kamery czy inne czujniki po wymianie.
Z punktu widzenia klienta, do tego robiącego to z AC, nie ma to specjalnego znaczenia.
Liczy się poprawny wynik końcowy takiej operacji.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Ale ja pytam konkretnie czy wiesz że w twoim aucie wymieniło ASO szybę u siebie czy zrobiił to podwykonawca np.w ASO ?.JacK666 pisze: ↑19 lut 2024, 13:20W sumie to nie ma znaczenia kto fizycznie wymienia szybę, ASO może mieć umowę z podwykonawcą i zawozi albo podwykonawca dojeżdza do ASO na wymianę a potem już tylko ASO samo może np. kabibrować kamery czy inne czujniki po wymianie.
Z punktu widzenia klienta, do tego robiącego to z AC, nie ma to specjalnego znaczenia.
Liczy się poprawny wynik końcowy takiej operacji.
A ok, to konkretnie szyby nigdy nie wymieniałem ale mnie nawet by nie przyszło do głowy o to pytać.
Zapytałbym tylko kiedy do odbioru po wymianie.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.