DSG
Re: DSG
Żebyś nie widział 7 biegu przy 60 km/hdominiss1990 pisze: ↑20 maja 2024, 7:44 Mam tak samo, zegary standardowe, w trybie S i M wyświetla bieg - w trybie D nie. Nie wiem jaki to ma cel, ale bez sensu.
Zegary nie mają tutaj żadnego znaczenia bo obecnie w każdej wersji w trybie D nie pokazuje biegówdominiss1990 pisze: ↑20 maja 2024, 7:44 Mam tak samo, zegary standardowe, w trybie S i M wyświetla bieg - w trybie D nie. Nie wiem jaki to ma cel, ale bez sensu.
No, no, ciekawe podejście niektórych kolegów, których nie interesuje moment zmiany przełożenia. Dodam tylko, że co poniektórzy mieli właśnie zastrzeżenia co do fabrycznych ustawień, w związku z czym zrobili soft i są bardzo zadowoleni.
Dzisiaj dostałem taką odpiwiedz z vw Polska:
Wszystko jest zależne od wersji wyposażenia samochodu.
W załączniku instrukcja oraz informacja dot. wyświetlania biegów, która tak jak wspomniałem jest zależna od wersji.
Pozdrawiam
Rys. 1 Na wyswietlaczu zestawu wskaznikow: zale-
cenie zmiany biegu.
Legenda do rys. 1:
(B)
Aktualnie wraczony bieg.
Zalecany bieg, na który nalezy przełączyć .
W zaleznosci od wyposazenia samochodu, na wyswietlaczu zestawu wskazników, w czasie jazdy moze po-
jawié sie zalecenie wyboru biegu, w formie cyfry, ze wzgledu na oszczednose paliwa.
W tym celu w samochodach z automatyczna skrzynia biegów d¿wignia pretaczania musi znajdowaé sie w
potozeniu Tiptronic (→ liptronic).
Przy optymalnie wybranym biegy zalecenie zmiany biegu nie jest włączony. Pokazywany jest aktualnie
Włączony bieg
Aja uważam tak:
Wyraźnie tam pisze że jest wyświetlany aktualny bieg natomiast na tiptronic jest sugerowanie na jaki bieg zmienić dlatego aby nie piłował cały czas np.na 2
Wszystko jest zależne od wersji wyposażenia samochodu.
W załączniku instrukcja oraz informacja dot. wyświetlania biegów, która tak jak wspomniałem jest zależna od wersji.
Pozdrawiam
Rys. 1 Na wyswietlaczu zestawu wskaznikow: zale-
cenie zmiany biegu.
Legenda do rys. 1:
(B)
Aktualnie wraczony bieg.
Zalecany bieg, na który nalezy przełączyć .
W zaleznosci od wyposazenia samochodu, na wyswietlaczu zestawu wskazników, w czasie jazdy moze po-
jawié sie zalecenie wyboru biegu, w formie cyfry, ze wzgledu na oszczednose paliwa.
W tym celu w samochodach z automatyczna skrzynia biegów d¿wignia pretaczania musi znajdowaé sie w
potozeniu Tiptronic (→ liptronic).
Przy optymalnie wybranym biegy zalecenie zmiany biegu nie jest włączony. Pokazywany jest aktualnie
Włączony bieg
Aja uważam tak:
Wyraźnie tam pisze że jest wyświetlany aktualny bieg natomiast na tiptronic jest sugerowanie na jaki bieg zmienić dlatego aby nie piłował cały czas np.na 2
Wiesz co w serwisach przeważnie więdzą mniej niż na forach także wystarczy przejechać się pierwszą lepszą testówką, żeby stwierdzić,
że obecnie w całej grupie VAG nie wyświetlają się biegi w trybie D tak jak to było wcześniej skoro nawet filmiki z YT Ciebie nie przekonują
Jeżeli Twój T-Roc to RM2024 to nie ma prawa być inaczej i żaden kierownik gadający bzdury nic tutaj nie poradzi
Mnie też zapewniali w VW, że w T-Cross po FL 2024 w wersji z tym lepszym wyświetlaczem biegi będą się wyświetlały w trybie D
a to nieprawda bo VW to niedawno zmienił
że obecnie w całej grupie VAG nie wyświetlają się biegi w trybie D tak jak to było wcześniej skoro nawet filmiki z YT Ciebie nie przekonują
Jeżeli Twój T-Roc to RM2024 to nie ma prawa być inaczej i żaden kierownik gadający bzdury nic tutaj nie poradzi
Mnie też zapewniali w VW, że w T-Cross po FL 2024 w wersji z tym lepszym wyświetlaczem biegi będą się wyświetlały w trybie D
a to nieprawda bo VW to niedawno zmienił