GWRANCJA MOBILNOŚCI
GWRANCJA MOBILNOŚCI
czy miał ktoś do czynienia z usługą VW "GWARANCJA MOBILNOŚCI" przedłużaną po każdym przeglądzie w ASO ?
czy w ogóle działa, a jeśli tak to czy w miarę sprawnie ?
czy w ogóle działa, a jeśli tak to czy w miarę sprawnie ?
Re: GWRANCJA MOBILNOŚCI
Oczywiście mam tę usługę, bo kupiłem nowego VW, ale .... tak naprawdę (moim zdaniem oczywiście) powiela ona niemal 1:1 to co mamy w pakiecie sensownego ubezpieczenia samochodu, przy czym , cyt VW:
=============
Świadczenia w ramach programu Gwarancja Mobilności Volkswagen Samochody Osobowe pomogą Państwu w razie awarii, wypadku, kradzieży oraz w innych przypadkach unieruchomienia pojazdu wskutek:
rozładowania akumulatora
uszkodzenia pojazdu przez gryzonie
zagubienia złamania lub zatrzaśnięcia w pojeździe kluczyków służących do jego uruchomienia
przebicia opony
braku paliwa w zbiorniku pojazdu albo zatankowania niewłaściwego paliwa
Innymi słowy – w niemalże każdej sytuacji, która uniemożliwi Państwu bezpieczną kontynuację podróży samochodem.
===================
Niby OK, ale ... jak często zdarzają się w/w przypadki ?
... a nawet jeśli się przydarzą, to wszystko to ogarnia sensowne ubezpieczenie.
Ponadto, jeśli samochód nam się zepsuje w takim stopniu, że nie będzie możliwa jazda i nie będzie możliwa naprawa na miejscu, to owszem, odholują (teoretycznie) samochód, ale ... już nie naprawią, czyli ... do najbliższego ASO VW i tam już płacimy za naprawę.
Natomiast przykładowo ja, mam wykupione ubezpieczenie, które zawiera wszystko to co daje ta cała "gwarancja mobilności" z tym że WSZELKIE KOSZTA , włącznie z naprawą, pokrywa ubezpieczyciel.
Owszem, ubezpieczenie takie nie należy do najtańszych, ale ... nie jestem "przyspawany" do VW.
Oczywiście każdy zrobi jak uważa
Mnie ta gwarancja mobilności nie jest do niczego potrzebna, a śmiem twierdzić, że naprawdę mało komu jest to potrzebne, ale .... jeśli ktoś uzna, że warto płacić w ASO więcej za wszystko, bo .... jest gwarancja mobilności, to ... jego wybór
=============
Świadczenia w ramach programu Gwarancja Mobilności Volkswagen Samochody Osobowe pomogą Państwu w razie awarii, wypadku, kradzieży oraz w innych przypadkach unieruchomienia pojazdu wskutek:
rozładowania akumulatora
uszkodzenia pojazdu przez gryzonie
zagubienia złamania lub zatrzaśnięcia w pojeździe kluczyków służących do jego uruchomienia
przebicia opony
braku paliwa w zbiorniku pojazdu albo zatankowania niewłaściwego paliwa
Innymi słowy – w niemalże każdej sytuacji, która uniemożliwi Państwu bezpieczną kontynuację podróży samochodem.
===================
Niby OK, ale ... jak często zdarzają się w/w przypadki ?
... a nawet jeśli się przydarzą, to wszystko to ogarnia sensowne ubezpieczenie.
Ponadto, jeśli samochód nam się zepsuje w takim stopniu, że nie będzie możliwa jazda i nie będzie możliwa naprawa na miejscu, to owszem, odholują (teoretycznie) samochód, ale ... już nie naprawią, czyli ... do najbliższego ASO VW i tam już płacimy za naprawę.
Natomiast przykładowo ja, mam wykupione ubezpieczenie, które zawiera wszystko to co daje ta cała "gwarancja mobilności" z tym że WSZELKIE KOSZTA , włącznie z naprawą, pokrywa ubezpieczyciel.
Owszem, ubezpieczenie takie nie należy do najtańszych, ale ... nie jestem "przyspawany" do VW.
Oczywiście każdy zrobi jak uważa
Mnie ta gwarancja mobilności nie jest do niczego potrzebna, a śmiem twierdzić, że naprawdę mało komu jest to potrzebne, ale .... jeśli ktoś uzna, że warto płacić w ASO więcej za wszystko, bo .... jest gwarancja mobilności, to ... jego wybór
możesz zdradzić które towarzystwo ubezpieczeniowe pokrywa koszty naprawy pojazdu?
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Podłączam się do ww. pytania
Dzień dobry,
raz skorzystałem z tej gwarancji. Żona przebiła oponę. Doturlała się do punktu przeznaczenia. To był weekend, sobota chyba, 40 km poza miastem. W niedzielę przyjechała laweta. We wtorek, również na lawecie samochód, dodatkowo umyty, został przywieziony pod blok. Z naprawioną oponą oczywiście. Koszt- zero.
raz skorzystałem z tej gwarancji. Żona przebiła oponę. Doturlała się do punktu przeznaczenia. To był weekend, sobota chyba, 40 km poza miastem. W niedzielę przyjechała laweta. We wtorek, również na lawecie samochód, dodatkowo umyty, został przywieziony pod blok. Z naprawioną oponą oczywiście. Koszt- zero.
@greg_b
Nie żebym się czepiał, ale ..... czy nie wystarczyło założyć koła zapasowego ?
Nie żebym się czepiał, ale ..... czy nie wystarczyło założyć koła zapasowego ?
W dzisiejszych czasach nie każdy ma koło zapasowe
Ciekaw jestem czy ten program polega tylko na zabraniu auta lawetą gdzieś (ASO ?),
czy ten kto przyjeżdża próbuje coś zrobić na miejscu.
Ciekaw jestem czy ten program polega tylko na zabraniu auta lawetą gdzieś (ASO ?),
czy ten kto przyjeżdża próbuje coś zrobić na miejscu.
Żona akurat dałaby samodzielnie radę wymienić koło ( ! ). Jednak po prostu go nie ma w tej wersji wyposażenia tcrossa. Nigdy natomiast nie używała zestawu naprawczego i wolała z dzieciakami powoli dojechać do celu, było w miarę blisko. Powietrze nie zeszło momentalnie- wbity wkręt. Dopiero następnego dnia widoczny był kapeć.
ZAWSZE można się zaopatrzyć w takie koło.
Wchodzi BEZ PROBLEMU pełnowymiarowe jeśli nie masz jakiegoś subwoofera fabrycznego i do tego jeszcze możesz mieć podłogę bagażnika w dolnym położeniu.
Wiem, bo sam tak zrobiłem.
Owszem, można skorzystać (jeśli ktoś ma) z tej całej gwarancji mobilności, zrobią co trzeba, ale ... (jak sam piszesz) ... nie miałeś samochodu przez 4 dni, bo ..... miałeś przebitą oponę.
Gdybyś miał koło zapasowe, .... po prostu zmieniasz koło i jedziesz dalej ..... góra kilkanaście minut roboty, bez płacenia za .... gwarancję mobilności.
Dodać należy, że żeby w ogóle mieć tę gwarancję mobilności, to KONIECZNIE musisz robić przeglądy serwisowe w ASO Volkswagena, czyli .... kolejna kasa.
OK, jeśli komuś na tym zależy, to .... nie ma sprawy ... jego wybór.
lajosz
Ok, wszystko można dokupić:-). Natomiast ten vw ma tak maleńki bagażnik, że przestrzeń po kole jest często na wagę złota. Żona jechała z jednego domu do drugiego, nie miala ciśnienia, żeby mieć tam akurat ten samochód. Wiesz, dużo zależy od życia, sytuacji. A i ja, będąc na telefonie, chciałem sprawdzić, jak działa ta gwarancja mobilności.
Nic nie dopłacałem do gwarancji, korzystałem z tej, która jest dodawana przy zakupie.
Ok, wszystko można dokupić:-). Natomiast ten vw ma tak maleńki bagażnik, że przestrzeń po kole jest często na wagę złota. Żona jechała z jednego domu do drugiego, nie miala ciśnienia, żeby mieć tam akurat ten samochód. Wiesz, dużo zależy od życia, sytuacji. A i ja, będąc na telefonie, chciałem sprawdzić, jak działa ta gwarancja mobilności.
Nic nie dopłacałem do gwarancji, korzystałem z tej, która jest dodawana przy zakupie.