Podaj proszę namiary na serwis w którym wgrali Ci soft. Przedzwonię tam i dowiem się czy mają coś dla mojego Golfa.
1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
-
Re: 1.5 TSI manual szarpanie przy ruszaniu
A wrzuciłbyś papierek jaki dostałeś w serwisie przy okazji wgrywki softu? Chodzi o numer oprogramowania.
I pytanie dodatkowe - mówiąc o "kangurze" myślisz o skakaniu na zimnym silniku przez pierwsze kilkanaście metrów po odpaleniu czy ogólnie o szarpaniu przy ruszaniu na jedynce (są to 2 różne problemy - być może do rozwiązania tą samą poprawką).
Nie dostaje się do ręki żadnych papierów, jest wpis w elektroniczną książkę serwisową.Wgranie miało trwać 1.5 h skończyło się na 3h. Co do szarpania,,kangur występował najczęściej przy ruszaniu na zimnym silniku, wyglądało to tak , sprzęgło i delikatnie gaz wtedy skakał. Gdy ktoś ,,przeciągał na sprzęgle " i dawał dużo gazu nie było problemu. Po rozgrzaniu silnika to miałem objaw taki jakbym dawał za mało gazu ale samochod nie skakał tak wyraźnie jak przy ,,kangurowaniu".Chyba że reagowałem na bieżąco i jechalem tak że tego problemu nie wywoływałem.A najgorsza była,,dziura" na 2. Przy dużym ruchu albo włączaniu się do ruchu często ale nie zawsze samochód nie przyspieszał, nie reagował na padał gazu, zdejmowalem nogę z gazu i ponownie przyspieszalem to pomagało, ale zanim opanowalem jazdę kilka razy na skrzyżowaniu nie było mi do śmiechu. Teraz auto jeździ płynnie , ale jeszcze pojeżdzę i zobaczę bo może za wcześnie na ogólną opinię.Miejmy nadzieję że będzie ok.Z.mojego doświadczenia , dzwońcie do serwisów, pytajcie się i nie dawajcie za wygraną, ponieważ oni sami nie mają wiedzy że ta aktualizacja istnieje.Albo nie zależy im żeby ktoś nagłośnił taką akcję serwisową.
Dzięki za odpowiedź. Proponuję jeszcze - podawajcie ASO, w których wiedzą już o aktualizacji i w których wgrywaliście soft.Krysztof pisze: ↑05 cze 2019, 10:25 Nie dostaje się do ręki żadnych papierów, jest wpis w elektroniczną książkę serwisową.Wgranie miało trwać 1.5 h skończyło się na 3h. Co do szarpania,,kangur występował najczęściej przy ruszaniu na zimnym silniku, wyglądało to tak , sprzęgło i delikatnie gaz wtedy skakał. Gdy ktoś ,,przeciągał na sprzęgle " i dawał dużo gazu nie było problemu.
-
Dzwoniłem właśnie do dwóch różnych ASO w Katowicach i brak aktualizacji do Golfa.
Pytajcie się do skutku, u mnie też twierdzili że nie ma ale powołałem się na info. z tego forum i znaleźli.Nie wiem jak to się nazywa. Wgrywalem w Poznaniu, dzwońcie i pytajcie się u nich jak to nazywają w systemie.Przecież ten silnik wychodził w jednej wersji 1.5 tsi act.Nie ważne czy vw, seat czy skoda.
-
Powoływałem się za każdym razem, mógłbyś napisać który salon VW w Poznaniu?Krysztof pisze: ↑05 cze 2019, 19:32 Pytajcie się do skutku, u mnie też twierdzili że nie ma ale powołałem się na info. z tego forum i znaleźli.Nie wiem jak to się nazywa. Wgrywalem w Poznaniu, dzwońcie i pytajcie się u nich jak to nazywają w systemie.Przecież ten silnik wychodził w jednej wersji 1.5 tsi act.Nie ważne czy vw, seat czy skoda.
ja napisałem na FB do VW poprosili o vin i stwierdzili ze aktualizacji do tego silnika brak:(
Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o.
Porsche Krańcowa
Autoryzowany Salon - Serwis Volkswagen Poznań
ul. Krańcowa 40/42
61-037 Poznań
tel.: 694 001 530
tel.: 61 650 15 31
tel.: 61 650 15 32
fax: 61 650 16 00
Porsche Krańcowa
Autoryzowany Salon - Serwis Volkswagen Poznań
ul. Krańcowa 40/42
61-037 Poznań
tel.: 694 001 530
tel.: 61 650 15 31
tel.: 61 650 15 32
fax: 61 650 16 00
-
Dzwoniłem, rzeczywiście do T-Rocka jest aktualizacja, natomiast do Golfa dalej brak