Sygnał kontrolki?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Marcizello

Sygnał kontrolki?

Post autor: Marcizello »

Witam, wczoraj pojawił się w trakcie jazdy pojedynczy sygnał (taki bip 😀) jakby jakiejś kontrolki. Dźwięk jest podobny do tego, który pojawia się przy przekroczeniu dozwolonej prędkości tylko wówczas jest on podwójny a tutaj pojedynczy. Pojawia się on randomowo raz na parę minut a niekiedy 2 razy w ciągu jednej minuty. Status pojazdu jest ok, na wyświetlaczu nie ma żadnej kontrolki, błędu ani nic. Autko jest nowe także jeszcze go w pełni nie odkryłem i może mnie przed czymś ostrzega tylko nie wiem przed czym 😀
Perła

Re: Sygnał kontrolki?

Post autor: Perła »

Jeśli pojawila sie duża czerwona kontrolka ze wzorem auta (jakoś tak) to włączył sie jeden z asystentów hamowania itp. Przyczyn sporo np. brudny radar, przelatujący ptak przed maską, brudne czujniki parkowania itp. Jesli włącza sie zbyt często a jedziesz normalnie trzymasz odległość to radzę odwiedzić ASO. Zazwyczaj kwestia dotyczy brudnego logo vw z przodu grilla
Marcizello

Re: Sygnał kontrolki?

Post autor: Marcizello »

Hmm, a w Waszych t rockach pojawia się sygnał dźwiękowy jeśli jest zmiana ograniczenia prędkości a macie włączone rozpoznawanie znaków? Mi do tej pory sygnalizował dźwiękiem tylko jeśli przekraczałem ta dopuszczalna prędkość.
ODPOWIEDZ