Kluczyki dwa - niby takie same a jednak inne
Kluczyki dwa - niby takie same a jednak inne
Mam dwa kluczyki, które dostałem z nowym samochodem.
Są identyczne w kształcie, przyciskach, funkcjach itd. różnica wizualna jest tylko taka, że w jedym mocowanie, czyli to gdzie możemy przypiąć jakiś brelok, jest plastikowe a w drugim metalowe. Oba działają bezproblemowo i przyciski i funkcja zbliżeniowa.
Ale jest jednak jedna różnica: w jednym w tym kluczyku z metalowym mocowaniem nie błyska na czerwono dioda przy naciśnieciu dowolnego przyciku.
W drugim błyska.
Czy to tak ma być? Może decyduje o tym kolejność paraowania z samochodem czy inne licho.
Też macie takie coś?
Są identyczne w kształcie, przyciskach, funkcjach itd. różnica wizualna jest tylko taka, że w jedym mocowanie, czyli to gdzie możemy przypiąć jakiś brelok, jest plastikowe a w drugim metalowe. Oba działają bezproblemowo i przyciski i funkcja zbliżeniowa.
Ale jest jednak jedna różnica: w jednym w tym kluczyku z metalowym mocowaniem nie błyska na czerwono dioda przy naciśnieciu dowolnego przyciku.
W drugim błyska.
Czy to tak ma być? Może decyduje o tym kolejność paraowania z samochodem czy inne licho.
Też macie takie coś?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
Re: Kluczyki dwa - niby takie same a jednak inne
U mnie w obydwu kluczykach błyska dioda.
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe
I to może być słuszny kierunek.
Bo ten kluczyk co w nim dioda nie błyska jest używany od roku a drugi spoczywał w szufladzie.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
-
W nowszych modelach zauważyłem że bateria średnio wystarcza na kilka miesięcy, ja wymieniam średnio co sześć miesięcy, stąd moje podejrzenie odnośnie wymiany baterii.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Ciekawa sprawa z tymi kluczami. U mnie podobnie dwa różne i w plastikowym uszku dioda nie miga. A miganie o ile pamiętam oznacza sprawną baterię ( brak migania --> bateria do wymiany)
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
zastanawiam sie bo od wczoraj mam nowego t roca, czy jak zapomne kluczka zabrac z samochodu to drzwi tez sie zamnkna key less ???
T- ROC 2024, Special Edition, LED+, DSG 150 KM, cockpit pro, comfort seats, koło zapasowe
Kolego rozumiemy, że nie możesz się nacieszyć nową bryczką ale może spróbuj czytać instrukcję tam sporo jest wyjaśnione. Co do klucza to wypróbuj to sam, zabierz 2 klucze, jeden zostaw w aucie a drugi pozostaw w odległości np 7m od auta na wszelki wypadek.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
Oczywiście , że instrukcję będę czytał dokładnie. Test z dwoma kluczykami też wypróbuję przez weekend
Pozdrawiam
A po co klucz wykładać w aucie, ja wkładam klucz do kieszeni jak wyjeżdżam, wyjmuję w domu jak wracam i tyle, nigdy nigdzie nie zapomnę
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.