Lane assist
Re: Lane assist
Wszystkim którym samochód nie hamuje do zera a mają ACC to mogę aktywować pełne emergency Assist
Wadowice.
W manualu Lane Assist działa od 30 km/h a Emergency Assist zwalnia do najniższej prędkości jaką może mieć na danym biegu.
W manualu Lane Assist działa od 30 km/h a Emergency Assist zwalnia do najniższej prędkości jaką może mieć na danym biegu.
Cześć. Mam troc z 2023, mam kamere, rozpoznawanie znaków, lane assist ale po jakims czasie bez trzymania kierownicy system wyłącza lane assist i auto jedzie w pole.
czy jestes w stanie ogarnąć emergency assist, aby w takim przypadku szarpnął i się zatrzymał ?
Znajdź sobie na YouTube filmy z działaniem Lane Assist tam jest wszystko ładnie pokazane jak znajdę to dodam.https://youtu.be/HTJUfQ46G5k
System ma ratować życie i oby nigdy nie musiał. Ale na co dzień jest trochę irytujący. U mnie czasami przy zmianie pasa ruchu np. na remontowanych drogach (kiedy migacz nie musi być włączony) samochód "walczy" ze mną. Kierownica zaczyna drgać i muszę przełamać spory opór podczas skręcania, aby przekroczyć białą linię na remontowanej drodze i jechać dalej wzdłuż pasa wyznaczonego linią żółtą. Potem wjazd na pas z linią białą sytuacja analogiczna. Tak wygląda u mnie autonomiczna jazda
-
Ale zdajesz sobie sprawę, że LA działa inaczej w różnych rocznikach, czy tak na pałę YouTube oglądasz?Wachacz pisze: ↑01 cze 2023, 21:44Znajdź sobie na YouTube filmy z działaniem Lane Assist tam jest wszystko ładnie pokazane jak znajdę to dodam.https://youtu.be/HTJUfQ46G5k
Myślę że zasada działania jął mówi nazwa jest taka sama ale możesz sobie znaleźć nie na pałę na YouTube taki rocznik jaki Ci pasuje-powodzenia !Ziomekatomek pisze: ↑01 cze 2023, 23:28Ale zdajesz sobie sprawę, że LA działa inaczej w różnych rocznikach, czy tak na pałę YouTube oglądasz?Wachacz pisze: ↑01 cze 2023, 21:44Znajdź sobie na YouTube filmy z działaniem Lane Assist tam jest wszystko ładnie pokazane jak znajdę to dodam.https://youtu.be/HTJUfQ46G5k
Jedni maja aktywny- utrzymuje na pasie i hamuje i ja taki miałem mieć a mam wspomagany , po ostrzeżeniu " przejmij kierownicę " wyłącza sie i jedzie do rowu. Od 1.5 roku nikt w Wv nie wiem, dlaczego tak mam skoro w zamówieniu stoi " aktywny system line asist "
A trzyma Wam środek pasa ? Bo u mnie mam wrażenie że na zakrętach to jednak zjeżdża do prawej linii i jej się trzyma. Do tego stopnia, ze mi kobieta na zawał mało nie zeszła jak auto przez sekundę szło w barierki na zakręcie. Nie sprawdzałem dalszych reakcji, jedynie czy i na ile trzyma się pasa. I mimo, ze faktycznie wkurza - że na pustej drodze trzeba przełamać opór by zmienić pas bez kierunku to system zdaje egzamin - w szczególności jak się gdzieś zapatrzymy np. w infotainment czy schylimy bo coś na tam upadło etc. Jako systemu do autonomicznej jazdy jednak bym go nie użył