Kodowanie - modyfikacje
Re: Kodowanie - modyfikacje
Nie neguję,że ktoś inny to słyszy.
Mi to kompletnie nie przeszkadza.
W VW system odłączania jest sprzedawany od 10 lat, nigdzie mi się nie rzuciło o problemach z tym.
Osobiście znam takie auta, które mają przejechane setki tysięcy km i wszystko ok.
Sama zasada tego systemu jest prosta.
Mi to kompletnie nie przeszkadza.
W VW system odłączania jest sprzedawany od 10 lat, nigdzie mi się nie rzuciło o problemach z tym.
Osobiście znam takie auta, które mają przejechane setki tysięcy km i wszystko ok.
Sama zasada tego systemu jest prosta.
1.5 DSG 6,0 spalanie
Włącz sobie pokazywanie chwilowego spalania i zobacz ile wynosi gdy system działa.virago95 pisze: ↑12 paź 2024, 16:02 Ja też wyczuwam pracę na dwóch cylindrach, następuje przyhamowanie i następnie praca jest płynna. Wątpię co do oszczędności paliwa a silnik jednak pracuje mniej płynnie na dwóch cylindrach. Można wyłączyć kodowaniem i już się nie mogę doczekać końca gwarancji i dezaktywować ten wynalazek pseudo ekologów.
Co do samego systemu to po chwili nauki można praktycznie na życzenie odpowiednio dobierąc bieg i sterując gazem go uaktywnić ptzy jednostajnej prędkości.
A co do odczuwania to oprócz pokazywania się znacznika jego włączenia nie czuję zmiany w pracy silnika.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Ja również nie czuje zmiany w pracy silnika.
Ze środy na czwartek w nocy jechałem do czeskiej Pragi na lotnisko po autostradzie 80 - 90 na godz. (wcale mi się nie spieszyło, śr. spalanie 5.2) prawie cały czas tryb 2 cylin. .... słyszałem tylko opony i radio.
Ze środy na czwartek w nocy jechałem do czeskiej Pragi na lotnisko po autostradzie 80 - 90 na godz. (wcale mi się nie spieszyło, śr. spalanie 5.2) prawie cały czas tryb 2 cylin. .... słyszałem tylko opony i radio.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
Witam, chyba zboczenie zawodowe , wsiadam do auta i włącza mi się diagnostyka auta ,wyłapuję stuki , luzy itp słuch mam raczej przeciętny ale wiedza i doświadczenie sprawiają że pewne rzeczy wyłapuję szybciej niż inni i przejście z 4 na 2 cylindry słyszę.
To sprzedaj t roc i kup sobie inny model lub markę samochodu i kłopot sam się rozwiąże
To że słyszę nie znaczy że to dyskwalifikuje roca do sprzedaży , faktycznie nie odnotowano problemów z odłączaniem cylindrów i pewnie jakieś małe oszczędności w paliwie są co nie zmienia mojego zdania że po gwarancji jeśli wcześniej nie sprzedam wyłącze to ustrojstwa bo tak chcę
Ostatnio zmieniony 20 paź 2024, 19:56 przez marchell, łącznie zmieniany 1 raz.
To po jakiego zawracasz ludziom głowę zrób co chcesz a nie zaśmiecaj forum swoimi problemami
cytat z twojej wypowiedzi : jeśli wcześniej nie sprzedam
to wyłącze to ustrojstwa bo tak chcę
Jeżeli miałeś od początku takie zamiary to po kiego rozwijasz temat
to wyłącze to ustrojstwa bo tak chcę
Jeżeli miałeś od początku takie zamiary to po kiego rozwijasz temat